Veganské brownies s borůvkovo-kokosovou smetanou
Oblíbený dezert bez mléka a vajec. Díky mrazem sušené borůvce vám tato pochoutka dodá i vitamíny, minerály a důležité stopové prvky.
40 minut
10
Ingredience:
2 hrnky polohrubé mouky |
3/4 hrnku kakaa |
3/4 hnku hnědého cukru |
1 lžička prášku do pečiva |
1 sáček vanilkového cukru |
3/4 hrnku řepného oleje |
vlažná voda |
kokosová smetana |
borůvka Super Sprout |
Postup:
- 1. Smíchejte polohrubou mouku, kakao a hnědý cukr.
- 2. Přidejte lžičku prášku do pečiva a sáček vanilkového cukru.
- 3. Vmíchejte olej a jeden až jeden a půl hrnku vlažné vody.
- 4. Pořádně promíchejte, vylijete na plech, vyložený papírem na pečení, a při teplotě 180 stupňů pečete asi dvacet minut.
- 5. Kokosovou smetanu vylijete do další mísy, přidejte 1 vrchovatou lžíci borůvky Super Sprout. Míchejte, dokud smetana, díky vláknině borůvky, nezhoustne.
- 6. Kostky brownies ozdobte lžičkou borůvkovo-kokosové smetany, a můžete ještě bohatě dozdobit čerstvými borůvkami, malinami nebo ostružinami.