Fazolové brownies
Až tento dezert naservírujete rodině či přátelům, pravděpodobně nikdo z nich nepozná, z čeho je vlastně vyrobené, protože fazole ve výsledné chuti nejsou vůbec cítit. Fazole v brownies snižují kalorickou hodnotu a naopak zvyšují obsah vlákniny a bílkovin - takže můžete mlsat bez výčitek.
45 minut
8
Ingredience:
1 plechovku červených fazolí |
2 vejce |
3 banány |
3 lžíce čekankového sirupu |
35 g kakaa |
1 lžičku skořice |
1 lžička perníkového koření |
1/2 lžičky prášku do pečiva |
Postup:
Fazole slijeme a v sítku důkladně propláchneme pod tekoucí vodou.
- Opláchnuté fazole vložíme do mixéru, přidáme postupně zbytek ingrediencí a vše řádně promícháme.
- Pečící formu poklademe pečícím papírem a přelijeme do něj vzniklou směs.
- Troubu předehřejeme na 170 °C, formu vložíme do trouby a pečeme 40 minut.