Raw kokosovo-jahodový dort
Krom toho, že jsou jahody velmi zdravé, tak jsou především chuťově vynikající a navíc - na talíři nádherně vypadají. Pojďte si s námi pochutnat - nejen očima...
20 minut
12
Ingredience:
Korpus: |
3 šálky kešu ořechů |
½ šálku datlí |
½ šálku agávového sirupu |
¾ šálku kokosového oleje |
Náplň: |
½ šálku kešu ořechů |
¼ šálku vody |
¼ šálku kokosového oleje |
2 polévkové lžíce agávového sirupu |
Postup:
Kešu ořechy namočte na noc do vody.
- Připravte si rozevírací dortovou formu o průměru cca 23 cm a vyložte ji pečlivě pečícím papírem.
- Suroviny na korpus rozmixujte tak, aby směs zůstala hrubší a nebyla úplně jemná.
- Vzniklou směs rozetřete do formy na pečící papír a lžící do rovna uhlaďte.
- Rozmixujte všechny suroviny na náplň, tentokrát do zcela jemné a hladké konzistence. Vzniklý krém rozetřete na korpus.
- Dejte alespoň na 2 hodiny chladit.
- Pak dort ozdobte čerstvým ovocem – jahodami, malinami, borůvkami či broskvemi.