PROBIO Žito ozimé 500g BIO
Hodnocení produktů je dostupné po přihlášení
Tento týden zakoupilo 33 zákazníků
Žito je v Česku jedna z nejoblíbenějších obilovin.
Žito je především bohatým zdrojem vlákniny, jeho pekařské vlastnosti jsou legendární - kdo by neznal žitný kvas a kvasový chléb. Žitné zrno lze zpracovat domácím mletím na mouku nebo si jej můžete nechat naklíčit a obohatit svůj jídelníček o živiny a sílu z jeho klíčků. Vyzkoušejte také doměkka uvařené zrno jako přílohu k pokrmům.
Naše žito je vypěstované v ekologickém zemědělství, bez chemie, bez zásahů do přirozeného ekosystému. Šetříme tak přírodu kolem sebe i naše zdraví. Obiloviny zpracováváme u nás v PROBIO od zrna až po finální výrobek (mouky, krupice, kroupy,..). Naše technologie nám umožňuje odebírat zrno téměř "přímo z pole" a zrno zpracováváme od jeho počátku - čištění, sušení, mletí, balení. Sušíme šetrně teplým vzduchem a konečný produkt si tak zachová své živiny.
Skladem
O produktu
Žito je v Česku jedna z nejoblíbenějších obilovin.
Žito je především bohatým zdrojem vlákniny, jeho pekařské vlastnosti jsou legendární - kdo by neznal žitný kvas a kvasový chléb. Žitné zrno lze zpracovat domácím mletím na mouku nebo si jej můžete nechat naklíčit a obohatit svůj jídelníček o živiny a sílu z jeho klíčků. Vyzkoušejte také doměkka uvařené zrno jako přílohu k pokrmům.
Naše žito je vypěstované v ekologickém zemědělství, bez chemie, bez zásahů do přirozeného ekosystému. Šetříme tak přírodu kolem sebe i naše zdraví. Obiloviny zpracováváme u nás v PROBIO od zrna až po finální výrobek (mouky, krupice, kroupy,..). Naše technologie nám umožňuje odebírat zrno téměř "přímo z pole" a zrno zpracováváme od jeho počátku - čištění, sušení, mletí, balení. Sušíme šetrně teplým vzduchem a konečný produkt si tak zachová své živiny.
Složení
Alergeny
Výživové hodnoty
Energetická hodnota (na 100 g) | 1467 kJ |
Tuky | 3.1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0.4 g |
Sacharidy | 63.3 g |
z toho cukry | 1.1 g |
Bílkoviny | 8.9 g |