PROBIO Špalda loupaná 1 kg BIO
Hodnocení produktů je dostupné po přihlášení
Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin. Má podobné složení jako klasická pšenice, ale v porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek, vitamínů skupiny B a její vláknina je lépe a snáze stravitelná.
Kde využijete vaření špaldové zrno: osmažené na cibulce jako skvělou přílohu k pokrmům, na přípravu špaldot (rizot), obohacení salátů, do karbanátků, na zapékání, na klíčení.
Víte že? Jsme specialisti na zpracování špaldy. Věnujeme se tomu od našeho počátku v roce 1992 a máme celou řadu špaldových výrobků (špaldota, mouky, vločky, krupice apod.). Naše technologie nám umožňuje odebírat špaldu téměř "přímo z pole" a zrno zpracováváme od jeho počátku - čištění, sušení, mletí, balení. Sušíme šetrně teplým vzduchem a konečný produkt si tak zachová své živiny.
O produktu
Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin. Má podobné složení jako klasická pšenice, ale v porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek, vitamínů skupiny B a její vláknina je lépe a snáze stravitelná.
Kde využijete vaření špaldové zrno: osmažené na cibulce jako skvělou přílohu k pokrmům, na přípravu špaldot (rizot), obohacení salátů, do karbanátků, na zapékání, na klíčení.
Víte že? Jsme specialisti na zpracování špaldy. Věnujeme se tomu od našeho počátku v roce 1992 a máme celou řadu špaldových výrobků (špaldota, mouky, vločky, krupice apod.). Naše technologie nám umožňuje odebírat špaldu téměř "přímo z pole" a zrno zpracováváme od jeho počátku - čištění, sušení, mletí, balení. Sušíme šetrně teplým vzduchem a konečný produkt si tak zachová své živiny.
Složení
Alergeny
Výživové hodnoty
Energetická hodnota (na 100 g) | 1530 kJ |
Tuky | 4.1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0.51 g |
Sacharidy | 61.2 g |
z toho cukry | 4.8 g |
Vláknina | 9.5 g |
Bílkoviny | 15.4 g |