PROBIO Kroupy špaldové (kernotto) 500 g BIO
Hodnocení produktů je dostupné po přihlášení
Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin. Má podobné složení jako klasická pšenice, ale v porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek, vitamínů skupiny B a její vláknina je lépe a snáze stravitelná. Špaldové kroupy v kuchyni: osmažené na cibulce jako skvělá příloha k pokrmům, na přípravu špaldot (rizot), na obohacení salátů, do karbanátků, na zapékání, do polévek apod.
O produktu
Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin. Má podobné složení jako klasická pšenice, ale v porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek, vitamínů skupiny B a její vláknina je lépe a snáze stravitelná. Špaldové kroupy v kuchyni: osmažené na cibulce jako skvělá příloha k pokrmům, na přípravu špaldot (rizot), na obohacení salátů, do karbanátků, na zapékání, do polévek apod.
Složení
Alergeny
Výživové hodnoty
Energetická hodnota (na 100 g) | 1560 kJ |
Tuky | 3.4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0.42 g |
Sacharidy | 66.8 g |
z toho cukry | 3.2 g |
Vláknina | 8.7 g |
Bílkoviny | 13.7 g |