NATU Mouka z tygřích ořechů 500 g BIO
Hodnocení produktů je dostupné po přihlášení
Přirozeně bezlepková mouka z tygřích ořechů je bohatá na vlákninu a minerály fosfor a draslík. Jídla obohatí nejen nutričně, ale dodá jim i lehce ořechový nádech. Vhodná na pečení dezertů, chleba nebo domácího müsli.
Mouka z tygřích ořechů je netradiční bezlepková alternativa ke klasickým moukám. Kromě celiaků si ji mohou dopřát i lidé trpící alergií na skořápkové plody. Tygří ořechy totiž nejsou v pravém slova smyslu ořechy, ale hlízy rostliny Šáchoru jedlého. Rostlina vytváří pod zemí olejnaté hlízy o velikosti 1–2 cm, které mají příjemně nasládlou ořechovou chuť. Na první pohled připomínají hlízy větší seschlý oříšek a odtud je i odvozen název tygří ořechy nebo zemní mandle.
Mouka z tygřích ořechů má jemnou sladkou chuť. Bohatá je nejen na vlákninu, ale zejména na minerály fosfor a draslík a vitamín E. Nutričně výživnou mouku můžete použít na pečení, na přípravu kaší nebo zahuštění pokrmů.
Věděli jste, že?
Tygří ořechy znali lidé již ve starověkém Egyptě. Oblíbili si je díky jejich výživovým benefitům. Byli dokonce součástí posmrtné výbavy faraonů. V současné době se s nimi čím dál častěji setkáváme na pultech obchodů se zdravou výživu. Velké popularitě se těší ve Španělsku, kde se z nich připravuje nápoj Horchata de Chufa.
Obsah vitaminů a minerálů na 100 g:
Vitamin E: 5,1 mg (42,5% RHP)
Železo: 2,8 mg (20% RHP)
Draslík: 910 mg (45,5% RHP)
Fosfor: 230 mg (32,9% RHP)
O produktu
Přirozeně bezlepková mouka z tygřích ořechů je bohatá na vlákninu a minerály fosfor a draslík. Jídla obohatí nejen nutričně, ale dodá jim i lehce ořechový nádech. Vhodná na pečení dezertů, chleba nebo domácího müsli.
Mouka z tygřích ořechů je netradiční bezlepková alternativa ke klasickým moukám. Kromě celiaků si ji mohou dopřát i lidé trpící alergií na skořápkové plody. Tygří ořechy totiž nejsou v pravém slova smyslu ořechy, ale hlízy rostliny Šáchoru jedlého. Rostlina vytváří pod zemí olejnaté hlízy o velikosti 1–2 cm, které mají příjemně nasládlou ořechovou chuť. Na první pohled připomínají hlízy větší seschlý oříšek a odtud je i odvozen název tygří ořechy nebo zemní mandle.
Mouka z tygřích ořechů má jemnou sladkou chuť. Bohatá je nejen na vlákninu, ale zejména na minerály fosfor a draslík a vitamín E. Nutričně výživnou mouku můžete použít na pečení, na přípravu kaší nebo zahuštění pokrmů.
Věděli jste, že?
Tygří ořechy znali lidé již ve starověkém Egyptě. Oblíbili si je díky jejich výživovým benefitům. Byli dokonce součástí posmrtné výbavy faraonů. V současné době se s nimi čím dál častěji setkáváme na pultech obchodů se zdravou výživu. Velké popularitě se těší ve Španělsku, kde se z nich připravuje nápoj Horchata de Chufa.
Obsah vitaminů a minerálů na 100 g:
Vitamin E: 5,1 mg (42,5% RHP)
Železo: 2,8 mg (20% RHP)
Draslík: 910 mg (45,5% RHP)
Fosfor: 230 mg (32,9% RHP)
Složení
Výživové hodnoty
Energetická hodnota (na 100 g) | 1959 kJ |
Tuky | 25 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 5.3 g |
Sacharidy | 48 g |
z toho cukry | 21 g |
Vláknina | 14 g |
Bílkoviny | 4.6 g |
Sůl | 0.08 g |