NATU Lyofilizované meruňky 45 g
Hodnocení produktů je dostupné po přihlášení
Lyofilizace neboli sušení mrazem je revoluční a zároveň nejšetrnější metoda sušení ovoce. Díky ní si ovoce zachová svůj původní vzhled, přirozenou plnou chuť a vůni. Na 1 kg mrazem sušeného ovoce je spotřebováno přibližně 6–7 kg ovoce čerstvého.
Meruňky pochází z Arménie, odtud je i odvozen jejich latinský název Prunus armeniaca. V Česku se jedná o jeden z nejrozšířenějších pěstovaných ovocných stromů.
Mrazem sušené meruňky jsou lehké, voňavé a křupavé. Při kontaktu s vodou změknou a navrací se téměř do původního stavu. Jejich sladkou chuť si tak můžete dopřát po celý rok.
Sušené meruňky mají široké využití:
- hodí se do müsli, snídaňových kaší a jogurtu,
- samotné nebo v kombinaci s jiným mrazem sušeným ovocem poslouží jako rychlá a výživná svačina,
- díky své povaze najdou uplatnění i v RAW receptech.
Víte, jak probíhá lyofilizace?
V sušicí komoře se čerstvý plod hluboce zmrazí až na -100 °C. Poté přichází první fáze sušení. Zvyšuje se teplota zpět k nule a díky podtlaku 50 až 100 Pa obsažená voda v ovoci se postupně odpařuje a zachytává se v kondenzační komoře. Při poslední části lyofilizace se odstraní zbývající vlhkost a plod získá svou křupavou konzistenci.
Výhody:
- zdravá svačinka,
- bez přidaného cukru,
- obsahuje pouze přirozeně se vyskytující cukry z ovoce,
- bez konzervantů.
O produktu
Lyofilizace neboli sušení mrazem je revoluční a zároveň nejšetrnější metoda sušení ovoce. Díky ní si ovoce zachová svůj původní vzhled, přirozenou plnou chuť a vůni. Na 1 kg mrazem sušeného ovoce je spotřebováno přibližně 6–7 kg ovoce čerstvého.
Meruňky pochází z Arménie, odtud je i odvozen jejich latinský název Prunus armeniaca. V Česku se jedná o jeden z nejrozšířenějších pěstovaných ovocných stromů.
Mrazem sušené meruňky jsou lehké, voňavé a křupavé. Při kontaktu s vodou změknou a navrací se téměř do původního stavu. Jejich sladkou chuť si tak můžete dopřát po celý rok.
Sušené meruňky mají široké využití:
- hodí se do müsli, snídaňových kaší a jogurtu,
- samotné nebo v kombinaci s jiným mrazem sušeným ovocem poslouží jako rychlá a výživná svačina,
- díky své povaze najdou uplatnění i v RAW receptech.
Víte, jak probíhá lyofilizace?
V sušicí komoře se čerstvý plod hluboce zmrazí až na -100 °C. Poté přichází první fáze sušení. Zvyšuje se teplota zpět k nule a díky podtlaku 50 až 100 Pa obsažená voda v ovoci se postupně odpařuje a zachytává se v kondenzační komoře. Při poslední části lyofilizace se odstraní zbývající vlhkost a plod získá svou křupavou konzistenci.
Výhody:
- zdravá svačinka,
- bez přidaného cukru,
- obsahuje pouze přirozeně se vyskytující cukry z ovoce,
- bez konzervantů.
Složení
Výživové hodnoty
Energetická hodnota (na 100 g) | 608 kJ |
Tuky | 0.6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0.2 g |
Sacharidy | 87 g |
z toho cukry | 60 g |
Bílkoviny | 6 g |