NATU Lyofilizované mango 35 g
Hodnocení produktů je dostupné po přihlášení
Dopřejte si kousek exotiky kdykoli vás přepadne chuť na něco sladkého. Lyo mango je jedno z našich nejsladších druhů ovoce a navíc nádherně voní a křupe. Užijte si chuť léta kdykoliv během roku! Díky revoluční metodě sušení ovoce - lyofilizaci si ovoce zachovává svůj původní vzhled, přirozenou plnou chuť i vůni. Navíc má mnohem delší trvanlivost nežli čerstvé ovoce, zpravidla 1-1,5 roku.
Mango má oválný tvar a jeho slupka hraje mnoha barvami od zelené, přeš žlutou, oranžovou, červenou až po temně fialové odstíny. Uprostřed plodu je ploché, oválné a nejedlé semeno obalené tvrdými vlákny. Mango má velmi specifickou chuť, může připomínat aromatičtější broskev.
Víte, jak probíhá lyofilizace?
V sušící komoře se čerstvý plod hluboce zmrazí až na -100 °C. Poté přichází první fáze sušení. Zvyšuje se teplota zpět k nule a díky podtlaku 50 až 100 Pa obsažená voda v ovoci se postupně odpařuje a zachytává se v kondenzační komoře. Při poslední části lyofilizace se odstraní zbývající vlhkost a plod získá svou křupavou konzistenci. Na 1 kg mrazem sušeného ovoce je spotřebováno přibližně 6-7 kg ovoce čerstvého.
Sušené mango má široké využití:
- hodí se do müsli, snídaňových kaší a jogurtu
- samotné nebo v kombinaci s jiným mrazem sušeným ovocem poslouží jako rychlá a výživná svačina
- díky své povaze najde uplatnění i v RAW receptech
Výhody
- voňavé, křupavé a plné chuti
- sladké i bez přídavku cukru (obsahuje pouze přirozeně se vyskytující cukry z ovoce)
- vysoký obsah vlákniny
O produktu
Dopřejte si kousek exotiky kdykoli vás přepadne chuť na něco sladkého. Lyo mango je jedno z našich nejsladších druhů ovoce a navíc nádherně voní a křupe. Užijte si chuť léta kdykoliv během roku! Díky revoluční metodě sušení ovoce - lyofilizaci si ovoce zachovává svůj původní vzhled, přirozenou plnou chuť i vůni. Navíc má mnohem delší trvanlivost nežli čerstvé ovoce, zpravidla 1-1,5 roku.
Mango má oválný tvar a jeho slupka hraje mnoha barvami od zelené, přeš žlutou, oranžovou, červenou až po temně fialové odstíny. Uprostřed plodu je ploché, oválné a nejedlé semeno obalené tvrdými vlákny. Mango má velmi specifickou chuť, může připomínat aromatičtější broskev.
Víte, jak probíhá lyofilizace?
V sušící komoře se čerstvý plod hluboce zmrazí až na -100 °C. Poté přichází první fáze sušení. Zvyšuje se teplota zpět k nule a díky podtlaku 50 až 100 Pa obsažená voda v ovoci se postupně odpařuje a zachytává se v kondenzační komoře. Při poslední části lyofilizace se odstraní zbývající vlhkost a plod získá svou křupavou konzistenci. Na 1 kg mrazem sušeného ovoce je spotřebováno přibližně 6-7 kg ovoce čerstvého.
Sušené mango má široké využití:
- hodí se do müsli, snídaňových kaší a jogurtu
- samotné nebo v kombinaci s jiným mrazem sušeným ovocem poslouží jako rychlá a výživná svačina
- díky své povaze najde uplatnění i v RAW receptech
Výhody
- voňavé, křupavé a plné chuti
- sladké i bez přídavku cukru (obsahuje pouze přirozeně se vyskytující cukry z ovoce)
- vysoký obsah vlákniny
Složení
Výživové hodnoty
Energetická hodnota (na 100 g) | 1506 kJ |
Tuky | 1.4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0.4 g |
Sacharidy | 78 g |
z toho cukry | 65 g |
Vláknina | 11 g |
Bílkoviny | 2.8 g |
Sůl | 0.01 g |