Country Life Tamari sójová omáčka 500 ml

Country Life Tamari sójová omáčka 500 ml

Hodnocení produktů je dostupné po přihlášení

Tento týden zakoupilo 33 zákazníků

Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Oproti shoyu je tmavší, hustší a chuťově výraznější. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů.


Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.

Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce tamari.


Rozdíl mezi shoyu a tamari:

Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.


Vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty. Tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin. Tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť

115 Kč
100 ml za 23 Kč

Skladem

O produktu

Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Oproti shoyu je tmavší, hustší a chuťově výraznější. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů.


Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.

Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce tamari.


Rozdíl mezi shoyu a tamari:

Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.


Vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty. Tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin. Tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť

Složení

SÓJOVÉ BOBY (48,9 %), voda, mořská sůl (13,8 %), alkohol (z cukrové třtiny) 1,6 %, fermentační činidlo (Aspergillus oryzae).

Alergeny

Sója. Může obsahovat stopy lepku.

Výživové hodnoty

Energetická hodnota (na 100 ml)315 kJ
Tuky0.2 g
Sacharidy8.3 g
z toho cukry3.4 g
Bílkoviny9.8 g
Sůl15 g

Alternativní produkty

303 g
Natural Jihlava Kukuřičné vločky instantní 300g
Natural Jihlava Kukuřičné vločky instantní 300g

26 Kč

516 g
Biolinie Špagety pšeničné bílé 500g BIO
Biolinie Špagety pšeničné bílé 500g BIO

56 Kč

67 g
Grešík Dračí síla se ženšenem čaj 20 x 1,5 g
Grešík Dračí síla se ženšenem čaj 20 x 1,5 g

63 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení