Country Life Rýže parboiled 500g BIO
Hodnocení produktů je dostupné po přihlášení
Rýže parboiled v biokvalitě. Rychle uvařená, výborně chutná a nemusíte se bát, že byste ji rozvařili. Hodí se hlavně jako příloha nebo jako součást salátů, kterým dodá zajímavou chuť, texturu i přidanou výživnou hodnotu.
Dlouhá zrna, hladký povrch a nelepí. To je parboiled! Uvaříte ji raz dva a má více živin než klasická rýže. Je skvělou přílohou, zeleninovým polévkám dodá šmrnc a v salátech s bio vejcem hraje hlavní roli. Vyzkoušejte citronovou rýži s pestem a chia semínky. Už první sousto vás nadchne.
Zvláštnost této rýže spočívá v tom, že se zrna rýže před samotným loupání namáčí a speciálně předpaří. Při tomto procesu se živiny přesunou ze slupek přímo do zrna rýže. Díky této proceduře se parboiled rýže rychleji uvaří, nerozvaří se a nelepí. Její barva je kvůli parní úpravě lehce nažloutlá. Po uvaření se však změní zpátky na bílou.
Využití:
- příloha - rýži lze využít jako přílohu k slaným zeleninovým i masovým pokrmům
- rizoto - klasickým způsobem můžete rýží smíchat se zeleninou a kořením dle libosti
- smažená rýže - po uvaření můžete rýži na větším množství oleje společně se zeleninou smažit asi 2 minuty, nakonec přidejte rozmíchaná vajíčka a krátce dosmažte, stačí už jen kořením dochutit
- rýžový salát - rýži po vychladnutí smíchejte dle fantazie s různými ingrediencemi, my doporučujeme vařené fazolové lusky, vlašské ořechy, osmahlou cibulku a žampióny, nakonec zasypte čerstvou petrželkou a zalijte zálivkou z octa, hořčice a oleje
O produktu
Rýže parboiled v biokvalitě. Rychle uvařená, výborně chutná a nemusíte se bát, že byste ji rozvařili. Hodí se hlavně jako příloha nebo jako součást salátů, kterým dodá zajímavou chuť, texturu i přidanou výživnou hodnotu.
Dlouhá zrna, hladký povrch a nelepí. To je parboiled! Uvaříte ji raz dva a má více živin než klasická rýže. Je skvělou přílohou, zeleninovým polévkám dodá šmrnc a v salátech s bio vejcem hraje hlavní roli. Vyzkoušejte citronovou rýži s pestem a chia semínky. Už první sousto vás nadchne.
Zvláštnost této rýže spočívá v tom, že se zrna rýže před samotným loupání namáčí a speciálně předpaří. Při tomto procesu se živiny přesunou ze slupek přímo do zrna rýže. Díky této proceduře se parboiled rýže rychleji uvaří, nerozvaří se a nelepí. Její barva je kvůli parní úpravě lehce nažloutlá. Po uvaření se však změní zpátky na bílou.
Využití:
- příloha - rýži lze využít jako přílohu k slaným zeleninovým i masovým pokrmům
- rizoto - klasickým způsobem můžete rýží smíchat se zeleninou a kořením dle libosti
- smažená rýže - po uvaření můžete rýži na větším množství oleje společně se zeleninou smažit asi 2 minuty, nakonec přidejte rozmíchaná vajíčka a krátce dosmažte, stačí už jen kořením dochutit
- rýžový salát - rýži po vychladnutí smíchejte dle fantazie s různými ingrediencemi, my doporučujeme vařené fazolové lusky, vlašské ořechy, osmahlou cibulku a žampióny, nakonec zasypte čerstvou petrželkou a zalijte zálivkou z octa, hořčice a oleje
Složení
Alergeny
Výživové hodnoty
Energetická hodnota (na 100 g) | 1564 kJ |
Tuky | 1.1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0.3 g |
Sacharidy | 81 g |
z toho cukry | 0.3 g |
Bílkoviny | 75 g |
Sůl | 0.01 g |