Country Life Ovesné otruby 250 g
Hodnocení produktů je dostupné po přihlášení
Tento týden zakoupilo 191 zákazníků
*Nakupujte nyní s LIMITOVANOU SLEVOU až 25 % na všechny již nezlevněné položky. Platí jen do pondělí 25. 11. 2024!
Ovesné otruby se získávají při zpracování ovsa a jedná se převážně o části slupek. V kuchyni se dají skvěle v malých dávkách využít jako doplněk vaření. Výborně chutnají v suchém stavu i zapracované do pečiva.
Ovesné otruby jsou produktem vznikajícím při zpracování ovsa. Jako vedlejší produkt bývají proto často lidmi podceňované. Navozují ale pocit rychlého zasycení. Obsahují především části slupek, mohou v nich však být i klíčky nebo vnitřní pletivo. Oves je často oblíbený u celiaků, protože jim jeho konzumace většinou nečiní potíže jako jiné obiloviny.
Tipy a recepty na použití ovesných otrub:
pečivo - otruby můžete přidat do domácího chleba nebo třeba housek a obohatit je tak o vlákninu
zahušťování - husté polévky jako zelňačka lze ke konci zahustit i ovesnými otrubami, stačí po přidání už jen 5 minut povařit
müsli - otruby můžete vsypat do vašeho oblíbeného müsli, výborné jsou například s jogurtem, chutnat vám budou i v domácích müsli tyčinkách
placky - ovesné otruby jsou i chutnou součástí sladkých i slaných pečených placek
sladké pečivo - zapracujte otruby do muffinů nebo sušenek a přidejte jim tak nový rozměr
Skladem
O produktu
Ovesné otruby se získávají při zpracování ovsa a jedná se převážně o části slupek. V kuchyni se dají skvěle v malých dávkách využít jako doplněk vaření. Výborně chutnají v suchém stavu i zapracované do pečiva.
Ovesné otruby jsou produktem vznikajícím při zpracování ovsa. Jako vedlejší produkt bývají proto často lidmi podceňované. Navozují ale pocit rychlého zasycení. Obsahují především části slupek, mohou v nich však být i klíčky nebo vnitřní pletivo. Oves je často oblíbený u celiaků, protože jim jeho konzumace většinou nečiní potíže jako jiné obiloviny.
Tipy a recepty na použití ovesných otrub:
pečivo - otruby můžete přidat do domácího chleba nebo třeba housek a obohatit je tak o vlákninu
zahušťování - husté polévky jako zelňačka lze ke konci zahustit i ovesnými otrubami, stačí po přidání už jen 5 minut povařit
müsli - otruby můžete vsypat do vašeho oblíbeného müsli, výborné jsou například s jogurtem, chutnat vám budou i v domácích müsli tyčinkách
placky - ovesné otruby jsou i chutnou součástí sladkých i slaných pečených placek
sladké pečivo - zapracujte otruby do muffinů nebo sušenek a přidejte jim tak nový rozměr
Složení
Alergeny
Výživové hodnoty
Energetická hodnota (na 100 g) | 1479543 kJ |
Tuky | 9.4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1.6 g |
Sacharidy | 48 g |
z toho cukry | 1.2 g |
Bílkoviny | 15 g |
Sůl | 0.01 g |