Country Life Kuskus cizrnový 330 g
Hodnocení produktů je dostupné po přihlášení
Bezlepková varianta kuskusu z cizrnové mouky je vhodná zejména pro celiaky, ale i vegany, neobsahuje lepek ani produkty živočišného původu. Kuskus nemusíte vařit, stačí jej zalít stejným množstvím vody a nechat pod pokličkou 5 minut dojít, možno mezitím párkrát vidličkou prokypřit. V kuchyni má široké využití: Přidejte ho do polévek, do salátů nebo jako přílohu.
Využití
- Příloha – místo klasických těstovin můžete použít tuto exotičtější a bezlepkovou variantu, nebojte se kuskus kombinovat i s luštěninami.
- Rizoto – kuskus smíchejte se svou oblíbenou zeleninou, tofu nebo houbami saláty.
- Kuskus dobře chutná i s čerstvou zeleninou a může tak být svěžím letním jídlem.
- Zavářka – v polévce kuskus dobře funguje jako klasická zavářka.
- Nasladko – se sirupem, ovocem, oříšky a se smetanou vytvoříte z kuskusu i chutné sladké jídlo.
Jméno kuskus je převzaté z arabštiny, jedná se totiž o tradiční severoafrické jídlo. Postupem času se rozšířilo do celého světa. Kuskus je spařená a do kuliček tvarovaná krupice. K jeho výrobě se používá pšenice, proso i ječmen. Často je zaměňován s bulgurem, bulgur ale není z krupice, nýbrž z pšeničných krupek.
Cizrna neboli římský hrách se získává z rostliny s názvem cizrna beraní. Domestikována byla před 7000 lety v oblasti kolem Turecka a Sýrie. Dnes se převážně pěstuje a používá v Indii. Plodem rostliny je lusk s až deseti kulovitými semeny nažloutlé barvy.
O produktu
Bezlepková varianta kuskusu z cizrnové mouky je vhodná zejména pro celiaky, ale i vegany, neobsahuje lepek ani produkty živočišného původu. Kuskus nemusíte vařit, stačí jej zalít stejným množstvím vody a nechat pod pokličkou 5 minut dojít, možno mezitím párkrát vidličkou prokypřit. V kuchyni má široké využití: Přidejte ho do polévek, do salátů nebo jako přílohu.
Využití
- Příloha – místo klasických těstovin můžete použít tuto exotičtější a bezlepkovou variantu, nebojte se kuskus kombinovat i s luštěninami.
- Rizoto – kuskus smíchejte se svou oblíbenou zeleninou, tofu nebo houbami saláty.
- Kuskus dobře chutná i s čerstvou zeleninou a může tak být svěžím letním jídlem.
- Zavářka – v polévce kuskus dobře funguje jako klasická zavářka.
- Nasladko – se sirupem, ovocem, oříšky a se smetanou vytvoříte z kuskusu i chutné sladké jídlo.
Jméno kuskus je převzaté z arabštiny, jedná se totiž o tradiční severoafrické jídlo. Postupem času se rozšířilo do celého světa. Kuskus je spařená a do kuliček tvarovaná krupice. K jeho výrobě se používá pšenice, proso i ječmen. Často je zaměňován s bulgurem, bulgur ale není z krupice, nýbrž z pšeničných krupek.
Cizrna neboli římský hrách se získává z rostliny s názvem cizrna beraní. Domestikována byla před 7000 lety v oblasti kolem Turecka a Sýrie. Dnes se převážně pěstuje a používá v Indii. Plodem rostliny je lusk s až deseti kulovitými semeny nažloutlé barvy.
Složení
Alergeny
Výživové hodnoty
Energetická hodnota (na 100 g) | 1517 kJ |
Tuky | 4.4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0.7 g |
Sacharidy | 56 g |
z toho cukry | 2.3 g |
Bílkoviny | 18 g |
Sůl | 0.01 g |