Country Life Kamut 500 g BIO
Hodnocení produktů je dostupné po přihlášení
Kamut je stará odrůda pšenice, která nebyla v průběhu staletí šlechtěna. Má široké využití v kuchyni. Vyrobíte si z ní celozrnnou mouku nebo ji můžete uvařit jako přílohu. Hodí se také jako zavářka či součást nádivky.
Využití:
- zeleninový pokrm, příloha - uvařenou pšenici kamut můžete nahradit například rýži v rizotu
- pomazánka - předem namočenou pšenici kamut umixujeme dohladka, přidáme med, karob, ořechový olej, vanilkový cukr a dle potřeby sójové mléko, vše vyšleháme do ideální konzistence
- mouka - ze zrn si můžete pomocí mlýnku namlít vlastní celozrnnou mouku
- nádivky - uvařeným zrnem můžete také naplnit rajčata, papriky nebo zelné listy
- zavářka - zrno dodává jídlům strukturu, takže se dobře hodí jako zavářka do pokrmů jako jsou krémové polévky
Znovuobjeveným starodávným druhem pšenice je kamut. Pěstuje se jen na několika místech po světě a vždycky je bio. Jedná se o chráněnou značku.
O produktu
Kamut je stará odrůda pšenice, která nebyla v průběhu staletí šlechtěna. Má široké využití v kuchyni. Vyrobíte si z ní celozrnnou mouku nebo ji můžete uvařit jako přílohu. Hodí se také jako zavářka či součást nádivky.
Využití:
- zeleninový pokrm, příloha - uvařenou pšenici kamut můžete nahradit například rýži v rizotu
- pomazánka - předem namočenou pšenici kamut umixujeme dohladka, přidáme med, karob, ořechový olej, vanilkový cukr a dle potřeby sójové mléko, vše vyšleháme do ideální konzistence
- mouka - ze zrn si můžete pomocí mlýnku namlít vlastní celozrnnou mouku
- nádivky - uvařeným zrnem můžete také naplnit rajčata, papriky nebo zelné listy
- zavářka - zrno dodává jídlům strukturu, takže se dobře hodí jako zavářka do pokrmů jako jsou krémové polévky
Znovuobjeveným starodávným druhem pšenice je kamut. Pěstuje se jen na několika místech po světě a vždycky je bio. Jedná se o chráněnou značku.
Složení
Alergeny
Výživové hodnoty
Energetická hodnota (na 100 g) | 1384 kJ |
Tuky | 2.2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0.2 g |
Sacharidy | 59.3 g |
z toho cukry | 8.2 g |
Vláknina | 12 g |
Bílkoviny | 12.5 g |
Sůl | 0.02 g |