bio*nebio Zázvor kandovaný 100 g BIO
Hodnocení produktů je dostupné po přihlášení
Kandovaný zázvor se vyrábí z čerstvého kořenu zázvoru, který se opláchne, oloupe, nakrájí a naloží do roztoku přírodního třtinového cukru. Při výrobě nejsou použity žádné konzervanty a zázvor není sířený. Kandovaný zázvor je vhodný na přímou konzumaci i na vaření. Někdo rád mlsá kandovaný zázvor samotný nebo ve stolních směsích sušeného ovoce a oříšků, dobrý je také k jakémukoli čaji. Můžeme jej použít i do desertů (vynikající je kombinace s čokoládou). Zkuste v receptu nahradit normální kandované ovoce kandovaným zázvorem.
I když moderní medicína příliš neuznává jeho léčivé účinky, používal se zázvor v lidovém léčitelství např. proti nevolnosti při cestování, ranní nevolnosti v těhotenství, ke zlepšení trávení (proti pocitům těžkého žaludku, nadýmání a plynatosti) a dokonce i jako afrodisiakum.
O produktu
Kandovaný zázvor se vyrábí z čerstvého kořenu zázvoru, který se opláchne, oloupe, nakrájí a naloží do roztoku přírodního třtinového cukru. Při výrobě nejsou použity žádné konzervanty a zázvor není sířený. Kandovaný zázvor je vhodný na přímou konzumaci i na vaření. Někdo rád mlsá kandovaný zázvor samotný nebo ve stolních směsích sušeného ovoce a oříšků, dobrý je také k jakémukoli čaji. Můžeme jej použít i do desertů (vynikající je kombinace s čokoládou). Zkuste v receptu nahradit normální kandované ovoce kandovaným zázvorem.
I když moderní medicína příliš neuznává jeho léčivé účinky, používal se zázvor v lidovém léčitelství např. proti nevolnosti při cestování, ranní nevolnosti v těhotenství, ke zlepšení trávení (proti pocitům těžkého žaludku, nadýmání a plynatosti) a dokonce i jako afrodisiakum.
Složení
Výživové hodnoty
Energetická hodnota (na 100 g) | 1499 kJ |
Tuky | 0.3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0.1 g |
Sacharidy | 86 g |
z toho cukry | 73 g |
Vláknina | 2.4 g |
Bílkoviny | 0.1 g |
Sůl | 0.1 g |