České Ghíčko Ghí – přepuštěné máslo 720 ml
Hodnocení produktů je dostupné po přihlášení
Ghí by nemělo chybět v žádné kuchyni. Chutná a voní jako máslo, ale oproti klasickému máslu má mnoho výhod. Můžete si ho namazat na pečivo, usmažit na něm řízek nebo ho použít na pečení.
Používaly ho už naše prababičky, protože:
- je ideální na smažení, díky vysokému kouřovému bodu se nepřepaluje
- obsahuje vitamíny A,D, E, K a antioxidanty, indická medicína ajurvéda jej dokonce označuje jako "elixír života"
- oceníte ho i při cestování - má dlouhou trvanlivost (cca 12 měsíců) a není potřeba jej uchovávat v lednici
- bez laktózy, lepku a kaseinu
- dodává jídlu intenzivní chuť a vůni
České Ghíčko je vyráběno ručně jen z toho nejkvalitnějšího másla.
Návrat ke kořenům
Ghí, ghee nebo ghíčko je sanskrtský výraz pro přepuštěné máslo. S ghí se můžeme setkat v souvislosti s ajurvédou, což je 5 tisíc let stará indická medicína. Ta považuje ghí pro své účinky na zdraví za elixír života.
Přepuštěné máslo není žádná novinka ani v našich krajích. Naše babičky takto prodlužovaly trvanlivost másla. Neměly k dispozici lednice a mrazáky a v této podobě jim máslo vydrželo ve spíži velmi dlouho.
Ve starých kuchařských knihách se přepuštěné máslo používalo ke smažení, maštění knedlíků, kaší, brambor, do polévek a omáček, k potírání drůbeže, při pečení koláčů a buchet. Vědecké výzkumy nyní potvrzují, že máslo (a to přepuštěné obzvlášť) je velmi hodnotný a zdravý tuk.
Náš tip
Potřebujete uvařit rychlou večeři pro celou rodinu a doma je jen okoralý chleba? Chleba obalte v ušlehaném vajíčku a opečte na ghíčku. Potřete hořčicí, posypte pažitkou nebo nakrájenou cibulkou a jste královna kuchyně! Všichni si budou chtít přidat.
Ghíčko udělá z každého jídla delikatesu!
O produktu
Ghí by nemělo chybět v žádné kuchyni. Chutná a voní jako máslo, ale oproti klasickému máslu má mnoho výhod. Můžete si ho namazat na pečivo, usmažit na něm řízek nebo ho použít na pečení.
Používaly ho už naše prababičky, protože:
- je ideální na smažení, díky vysokému kouřovému bodu se nepřepaluje
- obsahuje vitamíny A,D, E, K a antioxidanty, indická medicína ajurvéda jej dokonce označuje jako "elixír života"
- oceníte ho i při cestování - má dlouhou trvanlivost (cca 12 měsíců) a není potřeba jej uchovávat v lednici
- bez laktózy, lepku a kaseinu
- dodává jídlu intenzivní chuť a vůni
České Ghíčko je vyráběno ručně jen z toho nejkvalitnějšího másla.
Návrat ke kořenům
Ghí, ghee nebo ghíčko je sanskrtský výraz pro přepuštěné máslo. S ghí se můžeme setkat v souvislosti s ajurvédou, což je 5 tisíc let stará indická medicína. Ta považuje ghí pro své účinky na zdraví za elixír života.
Přepuštěné máslo není žádná novinka ani v našich krajích. Naše babičky takto prodlužovaly trvanlivost másla. Neměly k dispozici lednice a mrazáky a v této podobě jim máslo vydrželo ve spíži velmi dlouho.
Ve starých kuchařských knihách se přepuštěné máslo používalo ke smažení, maštění knedlíků, kaší, brambor, do polévek a omáček, k potírání drůbeže, při pečení koláčů a buchet. Vědecké výzkumy nyní potvrzují, že máslo (a to přepuštěné obzvlášť) je velmi hodnotný a zdravý tuk.
Náš tip
Potřebujete uvařit rychlou večeři pro celou rodinu a doma je jen okoralý chleba? Chleba obalte v ušlehaném vajíčku a opečte na ghíčku. Potřete hořčicí, posypte pažitkou nebo nakrájenou cibulkou a jste královna kuchyně! Všichni si budou chtít přidat.
Ghíčko udělá z každého jídla delikatesu!
Složení
Alergeny
Výživové hodnoty
Energetická hodnota (na 100 g) | 3677 kJ |
Tuky | 99.4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 70 g |
Sacharidy | 0.01 g |
z toho cukry | 0.01 g |
Bílkoviny | 0.1 g |
Sůl | 0.01 g |