České Ghíčko Ghí – přepuštěné máslo 720 ml BIO

České Ghíčko Ghí – přepuštěné máslo 720 ml BIO

Hodnocení produktů je dostupné po přihlášení

Ghí, ghee nebo ghíčko je sanskrtský výraz pro přepuštěné máslo. S ghí se můžeme setkat v souvislosti s ajurvédou, což je 5 tisíc let stará indická medicína. Ta považuje ghí pro své účinky na zdraví za elixír života. 


Návrat ke kořenům

Přepuštěné máslo není žádná novinka ani v našich krajích. Naše babičky takto prodlužovaly trvanlivost másla. Neměly k dispozici lednice a mrazáky a v této podobě jim máslo vydrželo ve spíži velmi dlouho.


Ve starých kuchařských knihách se přepuštěné máslo používalo ke smažení, maštění knedlíků, kaší, brambor, do polévek a omáček, k potírání drůbeže, při pečení koláčů a buchet. Vědecké výzkumy nyní potvrzují, že máslo (a to přepuštěné obzvlášť) je velmi hodnotný a zdravý tuk.


Výhody GHÍČKA

  • Skvěle chutná a voní 
  • Nepřepaluje se = ideální na smažení 
  • Trvanlivé minimálně 12 měsíců 
  • Nemusí se chladit 
  • Bez mléčné bílkoviny


Náš tip

Potřebujete uvařit rychlou večeři pro celou rodinu a doma je jen okoralý chleba? Chleba obalte v ušlehaném vajíčku a opečte na ghíčku. Potřete hořčicí, posypte pažitkou nebo nakrájenou cibulkou a jste královna kuchyně! Všichni si budou chtít přidat.

Ghíčko udělá z každého jídla delikatesu!


BIO ghíčko je od krav, co se chovají ve speciálním ekologickém režimu. Podmínky jejich života jsou co nejpřirozenější a většinu roku se pasou na trávě. A v tom je to kouzlo: Jejich mléko je mnohem kvalitnější než to z konvenčních chovů.

429 Kč
100 ml za 60 Kč

O produktu

Ghí, ghee nebo ghíčko je sanskrtský výraz pro přepuštěné máslo. S ghí se můžeme setkat v souvislosti s ajurvédou, což je 5 tisíc let stará indická medicína. Ta považuje ghí pro své účinky na zdraví za elixír života. 


Návrat ke kořenům

Přepuštěné máslo není žádná novinka ani v našich krajích. Naše babičky takto prodlužovaly trvanlivost másla. Neměly k dispozici lednice a mrazáky a v této podobě jim máslo vydrželo ve spíži velmi dlouho.


Ve starých kuchařských knihách se přepuštěné máslo používalo ke smažení, maštění knedlíků, kaší, brambor, do polévek a omáček, k potírání drůbeže, při pečení koláčů a buchet. Vědecké výzkumy nyní potvrzují, že máslo (a to přepuštěné obzvlášť) je velmi hodnotný a zdravý tuk.


Výhody GHÍČKA

  • Skvěle chutná a voní 
  • Nepřepaluje se = ideální na smažení 
  • Trvanlivé minimálně 12 měsíců 
  • Nemusí se chladit 
  • Bez mléčné bílkoviny


Náš tip

Potřebujete uvařit rychlou večeři pro celou rodinu a doma je jen okoralý chleba? Chleba obalte v ušlehaném vajíčku a opečte na ghíčku. Potřete hořčicí, posypte pažitkou nebo nakrájenou cibulkou a jste královna kuchyně! Všichni si budou chtít přidat.

Ghíčko udělá z každého jídla delikatesu!


BIO ghíčko je od krav, co se chovají ve speciálním ekologickém režimu. Podmínky jejich života jsou co nejpřirozenější a většinu roku se pasou na trávě. A v tom je to kouzlo: Jejich mléko je mnohem kvalitnější než to z konvenčních chovů.

Složení

BIO bezvodý máselný tuk 99%

Alergeny

laktóza

Výživové hodnoty

Energetická hodnota (na 100 g)3677 kJ
Tuky99.4 g
z toho nasycené mastné kyseliny70 g
Sacharidy0.01 g
z toho cukry0.01 g
Sůl0.01 g

Alternativní produkty

850 g
PROBIO Olej olivový extra panenský 500 ml BIO
PROBIO Olej olivový extra panenský 500 ml BIO

315 Kč

25 g
Grešík Vanilka plod 1ks
Grešík Vanilka plod 1ks

105 Kč

315 g
Van Houten Kakaový prášek plechovka 230 g
Van Houten Kakaový prášek plechovka 230 g

229 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení