bio*nebio Quinoa červená 250 g BIO
Hodnocení produktů je dostupné po přihlášení
Inkové nazývají quinou matkou obilí, i když se ve skutečnosti nejedná o obilninu, ale o semena druhu merlíku. Quinoa obsahuje vysoké množství bílkovin, a proto ji vyhledávají vegani. Quinou používáme jako přílohu místo rýže či brambor, jako základ sytých salátů a zavářku do polévek, a k přípravě sladkých kaší a nákypů.
Příprava: Propláchneme studenou vodou a na 1 hrnek quinoy přidáme 2 hrnky vody. Přivedeme k varu a vaříme cca 15 min „na skus“.
O produktu
Inkové nazývají quinou matkou obilí, i když se ve skutečnosti nejedná o obilninu, ale o semena druhu merlíku. Quinoa obsahuje vysoké množství bílkovin, a proto ji vyhledávají vegani. Quinou používáme jako přílohu místo rýže či brambor, jako základ sytých salátů a zavářku do polévek, a k přípravě sladkých kaší a nákypů.
Příprava: Propláchneme studenou vodou a na 1 hrnek quinoy přidáme 2 hrnky vody. Přivedeme k varu a vaříme cca 15 min „na skus“.
Složení
Výživové hodnoty
Energetická hodnota (na 100 g) | 506 kJ |
Tuky | 5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0.6 g |
Sacharidy | 61 g |
z toho cukry | 2.1 g |
Bílkoviny | 14 g |
Sůl | 0.01 g |