bio*nebio Citronová kůra strouhaná 40 g BIO
Hodnocení produktů je dostupné po přihlášení
Tato citrónová kůra je vyrobena šetrným usušením nastrouhané kůry bio citrónů, které nebyly chemicky ošetřeny. Používáme ji k ovonění sladkých těst a dezertů, ale například i kuřecího masa. Je nepostradatelná v mazancích a vánočkách, kterým dodává typickou vůni.
Čím se bio liší: Citrónová kůra, běžně prodávaná v obchodech, není nastrouhaná z ekologicky pěstovaných citrónů. To znamená vyšší riziko obsahu residuí chemických látek, používaných při pěstování citrónů. Řešením není ani nastrouhání kůry koupených a pečlivě umytých normálních citrónů - fungicidy, používané k ošetření citrónů proti plesnivění, tímto úplně nesmyjeme. Doporučujeme proto buď strouhat kůry bio citrónů (čerstvě ustrouhaná kůra má výraznější chuť a vůni než sušená), a v případě, že nemáme doma čerstvé bio citróny, použít bio sušenou citrónovou kůru. Pozor, citrusové plody v biokvalitě mají tendenci rychle plesnivět. To je dáno právě tím, že nejsou povrchově ošetřeny fungicidy. Proto vždy vybíráme čerstvé plody a doma rychle zpracujeme. Čerstvě nastrouhanou kůru si můžeme nasušit do zásoby, pokud ji nespotřebujeme všechnu najednou.
O produktu
Tato citrónová kůra je vyrobena šetrným usušením nastrouhané kůry bio citrónů, které nebyly chemicky ošetřeny. Používáme ji k ovonění sladkých těst a dezertů, ale například i kuřecího masa. Je nepostradatelná v mazancích a vánočkách, kterým dodává typickou vůni.
Čím se bio liší: Citrónová kůra, běžně prodávaná v obchodech, není nastrouhaná z ekologicky pěstovaných citrónů. To znamená vyšší riziko obsahu residuí chemických látek, používaných při pěstování citrónů. Řešením není ani nastrouhání kůry koupených a pečlivě umytých normálních citrónů - fungicidy, používané k ošetření citrónů proti plesnivění, tímto úplně nesmyjeme. Doporučujeme proto buď strouhat kůry bio citrónů (čerstvě ustrouhaná kůra má výraznější chuť a vůni než sušená), a v případě, že nemáme doma čerstvé bio citróny, použít bio sušenou citrónovou kůru. Pozor, citrusové plody v biokvalitě mají tendenci rychle plesnivět. To je dáno právě tím, že nejsou povrchově ošetřeny fungicidy. Proto vždy vybíráme čerstvé plody a doma rychle zpracujeme. Čerstvě nastrouhanou kůru si můžeme nasušit do zásoby, pokud ji nespotřebujeme všechnu najednou.