Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 20 min
porce: 4
Jarní vitamínový salát s quinoou a fazolemi
Fazole jsou skvělým zdrojem vlákniny a železa, quinoa obsahuje vitamíny skupiny B a zelenina z tohoto salátu vám dodá spoustu vitamínu C, A a E.
Ingredience
1 plechovka sterilovaných fazolí
400 g cherry rajčat
150 g quinoy
4 stonky řapíkatého celeru
2 červené/žluté papriky
čerstvé bylinky - bazalka, petrželka, koriandr
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce umeocta
sůl
pepř
Postup
- Quinou důkladně propláchneme, dáme do hrnce a zalijeme zhruba trojnásobným objemem vody. Osolíme a uvaříme doměkka, asi 15 minut. Uvařenou quinou scedíme a necháme okapat.
- Papriku očistíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Celer očistíme a nakrájíme na kostičky. Rajčata nakrájíme na menší kousky.
- Ve větší míse smícháme pokrájenou zeleninu, fazole a quinou.
- Dochutíme olivovým olejem, solí, pepřem, umeoctem a čerstvými bylinkami podle chuti - doporučujeme bazalku, petrželku, pažitku nebo koriandr.