Coutry Life Umeocet 200 ml
Umeocet má výraznou slano-kyselou chuť a příjemné lehce ovocné aroma. Výborně se hodí do salátových zálivek.
Využijete ho při přípravě kulajdy nebo čočky na kyselo a také na dochucení všech pokrmů, kam potřebujete dodat slano-kyselou chuť. Nejedná se ve skutečnosti o ocet, vzniká jako vedlejší produkt při výrobě nakládaných švestiček – umeboshi.
Nejnižší běžná cena za posledních 30 dnů: 45 Kč. Historie ceny.
Skladem
Obsahuje: obiloviny obsahující lepek, sójové boby (sója)
Složení
Ume švestky ochucené shiso listy 50 % (shiso listy 56 %, mořská sůl 22 %, naložené ume švestky (ume švestky 80 %, mořská sůl 20 %)), naložené ume švestky 50 % (ume švestky 80 %, mořská sůl 20 %).
Popis produktu
Výroba umeocta:
Umocet je tekutina, která se vylučuje při fermentaci nakládaných švestiček – umeboshi.
Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře. V den sklizně se nasolují a potom se nechávají několik dní sušit na slunci. Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit. Do nálevu se také přidávají shizo listy. Vzhledem připomínají okrasnou kopřivu. Přidávají se kvůli konzervačním účinkům a krásné purpurové barvě. Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet.