Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 40 min
porce: 4
Bulgurové rizoto se zeleninou
Bulgur je předvařená, nalámaná celozrnná pšenice. Je výživnější než klasické těstoviny i rýže a potěší vás příjemnou oříškovou chutí.
Ingredience
350 g bulguru
200 g tempehu
200ml smetany Provamel
1 větší mrkev
1 menší brokolice
1 cibule
1 mladá cuketa
1 lžíce biomásla
1 lžička Tandoori Masala
1 lžička sladkého curry
mořská sůl
Postup
- Bulgur uvařte podle návodu do měkka.
- Zeleninu nakrájejte na tenké proužky a kostičky, tempeh na kostičky.
- Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte zeleninu a tempeh a řádně promíchejte. Až zelenina zesklovatí, přidejte bulgur a koření, promíchejte a prohřejte.
- Na závěr zalijte smetanou Provamel a krátce provařte.