Vivani Tmavá mléčná čokoláda 70% 90 g BIO
Hodnocení produktů je dostupné po přihlášení
Tato mléčná čokoláda s vysokým obsahem kakaa je jen mírně doslazena cukrem a ovoněna Bourbon vanilkou. Toto neobvyklé spojení je skutečným chuťovým zážitkem jak pro milovníky hořké chuti, tak i mléka. Výrazná kakaová příchuť hořké čokolády se zde snoubí s krémovými tóny mléčné čokolády. K výrobě této čokolády se používá to nejjemnější kakao z provincie Duarte na severovýchodě Dominikánské republiky. Zde se na třech kakaových farmách pěstuje to nejlepší bio kakao v demeter kvalitě. Kakaové boby se zpracovávají na principu bean to bar (od bobu po tabulku) – což znamená, že všechny kroky zpracování od pražení kakaa až po výrobu čokolády probíhají pod přísným dohledem výrobce pod jednou střechou.
CO TO JE DEMETER? Biodynamické zemědělství dodržuje veškeré požadavky ekologického zemědělství a výrobky nesoucí demeter certifikát jsou zároveň bio certifikované. Biodynamické zemědělství je však v některých ohledech přísnější a zemědělci musí dodržovat řadu postupů navíc oproti ekologickému zemědělství. Prioritou je přirozené zvyšování úrodnosti půdy například pomocí přírodních přípravků a rotace plodin. Farma je vnímána jako celek, kde každá činnost ovlivňuje další činnosti. Biodynamický zemědělec vnímá přírodu a hospodaří v souladu s prostředím a ne proti němu. Biodynamicky vypěstované výrobky nesou chráněné označení demeter a jsou certifikovány a kontrolovány stejně jako biovýrobky.
O produktu
Tato mléčná čokoláda s vysokým obsahem kakaa je jen mírně doslazena cukrem a ovoněna Bourbon vanilkou. Toto neobvyklé spojení je skutečným chuťovým zážitkem jak pro milovníky hořké chuti, tak i mléka. Výrazná kakaová příchuť hořké čokolády se zde snoubí s krémovými tóny mléčné čokolády. K výrobě této čokolády se používá to nejjemnější kakao z provincie Duarte na severovýchodě Dominikánské republiky. Zde se na třech kakaových farmách pěstuje to nejlepší bio kakao v demeter kvalitě. Kakaové boby se zpracovávají na principu bean to bar (od bobu po tabulku) – což znamená, že všechny kroky zpracování od pražení kakaa až po výrobu čokolády probíhají pod přísným dohledem výrobce pod jednou střechou.
CO TO JE DEMETER? Biodynamické zemědělství dodržuje veškeré požadavky ekologického zemědělství a výrobky nesoucí demeter certifikát jsou zároveň bio certifikované. Biodynamické zemědělství je však v některých ohledech přísnější a zemědělci musí dodržovat řadu postupů navíc oproti ekologickému zemědělství. Prioritou je přirozené zvyšování úrodnosti půdy například pomocí přírodních přípravků a rotace plodin. Farma je vnímána jako celek, kde každá činnost ovlivňuje další činnosti. Biodynamický zemědělec vnímá přírodu a hospodaří v souladu s prostředím a ne proti němu. Biodynamicky vypěstované výrobky nesou chráněné označení demeter a jsou certifikovány a kontrolovány stejně jako biovýrobky.
Složení
Alergeny
Výživové hodnoty
Energetická hodnota (na 100 g) | 2560 kJ |
Tuky | 50 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 30 g |
Sacharidy | 24 g |
z toho cukry | 20 g |
Bílkoviny | 13 g |
Sůl | 0.23 g |