Vivani Hořká 100% s krvavým pomerančem 90 g BIO
Ta nejčokoládovější čokoláda – jen kakaová hmota, kakaové máslo a troška esenciálního pomerančového oleje v demeter a bio kvalitě.
K výrobě této čokolády se používá to nejjemnější kakao z provincie Duarte na severovýchodě Dominikánské republiky. Zde se na třech kakaových farmách pěstuje to nejlepší bio kakao v demeter kvalitě. Kakaové boby se zpracovávají na principu bean to bar (od bobu po tabulku) – což znamená, že všechny kroky zpracování od pražení kakaa až po výrobu čokolády probíhají pod přísným dohledem výrobce pod jednou střechou.
- díky přídavku kakaového másla taje na jazyku, navzdory 100% obsahu kakaa
Nejnižší běžná cena za posledních 30 dnů: 87 Kč. Historie ceny.
Skladem
Složení
Popis produktu
Proč nemá výrobek v názvu slovo čokoláda? Ze zákona se smí čokoládou nazývat pouze výrobek obsahující nějaké sladidlo.
Co to je demeter?
Biodynamické zemědělství dodržuje veškeré požadavky ekologického zemědělství a výrobky nesoucí demeter certifikát jsou zároveň bio certifikované. Biodynamické zemědělství je však v některých ohledech přísnější a zemědělci musí dodržovat řadu postupů navíc oproti ekologickému zemědělství. Prioritou je přirozené zvyšování úrodnosti půdy například pomocí přírodních přípravků a rotace plodin. Farma je vnímána jako celek, kde každá činnost ovlivňuje další činnosti. Biodynamický zemědělec vnímá přírodu a hospodaří v souladu s prostředím a ne proti němu. Biodynamicky vypěstované výrobky nesou chráněné označení demeter a jsou certifikovány a kontrolovány stejně jako biovýrobky.