Palačinky bez lepku a mléka
Palačinky s marmeládou vás přenesou do dětských let. A teď si je mohou užít i celiatici a mlsouni alergičtí na laktózu. Máme pro vás totiž skvělý recept na palačinky bez lepku a mléka.
30 minut
4
Ingredience:
200 g bezlepkové mouky |
100 g pohankové mouky |
3 žloutky |
1 vanilkový cukr |
750 ml mandlového mléka |
špetka soli |
Postup:
Vezměte si mísu s vysokým okrajem, nalijte do ní mandlové mléko, přidejte žloutky, cukr, sůl a nakonec přisypte obě dvě mouky.
- Elektrickým šlehačem celou směs nejprve na nejnižší stupeň zamíchejte, aby se jednotlivé suroviny propojily, a pak pořádně prošlehejte, aby vám vzniklo hladké, jednolité těsto.
- Vzniklé těsto nechte zhruba 15 minut odpočinout.
- Pánev potřete kapkou oleje a počkejte, až se olej rozpálí. To vyzkoušíte tak, že na pánev kápnete těsto a to by se mělo začít hned smažit.
- Jakmile je pánev rozpálená, naberte naběračkou z mísy těsto a od středu pánve ho pomalu nalijte na celou její plochu.
- Palačinka bude z jedné strany hotová během chvilky. Pak ji obraťte a nechte krátce osmahnout i z druhé strany. Poté ji z pánve vyjměte a dejte na talíř.
- Bezlepkové palačinky vám budou skvěle chutnat s kvalitním džemem nebo oříškovým máslem.