Mandlové mléko
Mandlové mléko dodává tělu cenné minerály a neutralizuje vnitřní prostředí.
30 minut
700 ml
Ingredience:
70 g mandlí |
700 ml filtrované vody (voda bez chlóru) |
Postup:
- Mandle dáme do misky a přelijeme vařící vodou a necháme ponořené 15 minut. Poté sloupneme mandle ze slupek, pokud slupky nepůjdou sloupnout, přelijeme mandle ještě jednou horkou vodou.
- Oloupané mandle necháme proschnout a pak je rozmixujeme v mixeru najemno. Do filtrované vody nasypeme na jemno rozmixované mandle. Zamícháme a necháme 3 hodiny vylouhovat při pokojové teplotě a občas promícháme.
- Poté směs nalijeme do mixéru a 2 minuty mixujeme na nejvyšší otáčky. Nakonec 2x přecedíme přes jemné sítko a můžeme podávat.