Jáhlová kaše se švestkami

leaf image

Jáhly se poslední roky poněkud vytratily z našich jídelníčků, což je velká škoda. Mají jemnou chuť, jsou skvěle stravitelné a plné minerální látek důležitých pro kosti a klouby, což je nominuje na ideální (nejen) dětské jídlo. Můžete je připravit naslano i nasladko, kreativitě se meze nekladou. 

Doba přípravy45 minut
Počet porcí4
Recept Jáhlová kaše se švestkami

Ingredience:

1 l mléka nebo rostlinného mléka

50 g másla
250 g jáhel 
1/2 lžičky soli
2 žloutky
150 g medu 
250 g sušených švestek /meruněk 
mletá skořice na posypání

Postup:

  1. Jáhly spařte horkou vodou a dejte je do hrnce se studeným mlékem. Pomalu zahřívejte, přidejte máslo, sůl a za stálého míchání svařte na kaši. Bude to trvat asi 15 minut.

  2. Do téměř hotové kaše přidejte žloutky, med a sušené ovoce.
  3. Kaši přelijte na talíř a posypte mletou skořicí. 

20 minut + sušení
Recept Domácí křížaly
Domácí křížaly

ČÍST
30 min
Recept Čokoládový dort
Čokoládový dort

Čokoládový bezlepkový dort potěší každou maminku. Chutná fantasticky a je hotový během chvilky. Podávejte ozdobený kopeč..

ČÍST

Produkty pro recept:

1000 g
Allnature Švestky sušené 1000g
Allnature Švestky sušené 1000g

295 Kč

900 g
Med květový luční 900g Číhala
Med květový luční 900g Číhala
503 g
Country Life Jáhly 500g BIO
Country Life Jáhly 500g BIO

46 Kč

50 g
Sonnentor Koření skořice mletá druh Cejlon 40 g BIO
Sonnentor Koření skořice mletá druh Cejlon 40 g BIO

66 Kč

1010 g
Allnature Meruňky sušené nesířené 1kg
Allnature Meruňky sušené nesířené 1kg

369 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení