Jáhlová kaše se švestkami
Jáhly se poslední roky poněkud vytratily z našich jídelníčků, což je velká škoda. Mají jemnou chuť, jsou skvěle stravitelné a plné minerální látek důležitých pro kosti a klouby, což je nominuje na ideální (nejen) dětské jídlo. Můžete je připravit naslano i nasladko, kreativitě se meze nekladou.
Ingredience:
1 l mléka nebo rostlinného mléka |
50 g másla |
250 g jáhel |
1/2 lžičky soli |
2 žloutky |
150 g medu |
250 g sušených švestek /meruněk |
mletá skořice na posypání |
Postup:
Jáhly spařte horkou vodou a dejte je do hrnce se studeným mlékem. Pomalu zahřívejte, přidejte máslo, sůl a za stálého míchání svařte na kaši. Bude to trvat asi 15 minut.
- Do téměř hotové kaše přidejte žloutky, med a sušené ovoce.
- Kaši přelijte na talíř a posypte mletou skořicí.