Indická polévka z červené čočky
Červená čočka je plná kvalitních bílkovin a skvěle chutná. Uvařte si z ní hřejivou a voňavou polévku, která potěší na těle i na duši. Výborná k obědu i k lehké, ale syté večeři.
40 min
4 porce
Ingredience:
150g červené čočky |
100 g červené cibule na větší kousky |
100 g řapíkatého celeru na kostky |
50 g mrkve na kolečka |
1 větší brambora na kostky |
30 g rajčatového protlaku |
1l zeleninového vývaru |
4 lžíce olivového oleje |
1 lžíce kari |
50 g čerstvého zázvoru nastrouhaného |
2 stroužky česneku |
1 kostka zeleninového bujónu |
čerstvý koriandr jemně |
nasekaný, chilli paprička, mořská sůl |
Postup:
Cibuli nechte na oleji zesklovatět. Přidejte česnek, zázvor, koření, lehce orestujte.
- Přidejte protlak, krátce zasmažte, zalijte vdou nebo vývarem, osolte a ochuťte bujónem.
- Vložte zeleninu a vařte, dokud není brambora měkká. Nakonec vysypte červenou čočku, krátce povařte, odstavte z plotny a pod pokličkou nechte dojít, dokud čočka nezměkne.
- Polévku podáváme posypanou nasekaným čerstvým koriandrem.