Grilovaný květák s tahini omáčkou
Grilujete dokola cuketu a papriky? Chtělo by to změnu? Zkuste tentokrát dát na gril květák a podávejte ho s tahini omáčkou. Tu můžete použít i k jiné grilované zelenině.
30 min
4
Ingredience:
jeden menší květák |
olivový olej |
himalájská sůl |
5-6 lžiček tahini pasty |
šťáva z jednoho citrónu |
150 g jogurtu (rostlinný nebo normální) |
2 stroužky česneku |
Postup:
Květák omyjte, nakrájejte na plátky a potřete solí a olivovým olejem. Nechte aspoň 10 odpočinout.
- Na rozpáleném grilu grilujte z každé strany cca 4 minuty.
- Na zálivku smíchejte citrónovou šťávu, tahini pastu, prolisovaný česnek, jogurt a sůl. Můžete použít i mixér, dresing bude mít jemnější konzistenci.
- Květák podávejte s dresingem ozdobeným petrželkou nebo jinými čerstvými bylinkami.