Grilovaný květák s tahini omáčkou

leaf image

Grilujete dokola cuketu a papriky? Chtělo by to změnu? Zkuste tentokrát dát na gril květák a podávejte ho s tahini omáčkou. Tu můžete použít i k jiné grilované zelenině. 

Doba přípravy30 min
Počet porcí4
Recept Grilovaný květák s tahini omáčkou

Ingredience:

jeden menší květák

olivový olej
himalájská sůl
5-6 lžiček tahini pasty
šťáva z jednoho citrónu
150 g jogurtu (rostlinný nebo normální)
2 stroužky česneku

Postup:

  1. Květák omyjte, nakrájejte na plátky a potřete solí a olivovým olejem. Nechte aspoň 10 odpočinout.

  2. Na rozpáleném grilu grilujte z každé strany cca 4 minuty.
  3. Na zálivku smíchejte citrónovou šťávu, tahini pastu, prolisovaný česnek, jogurt a sůl. Můžete použít i mixér, dresing bude mít jemnější konzistenci.
  4. Květák podávejte s dresingem ozdobeným petrželkou nebo jinými čerstvými bylinkami.

10 minut
Recept Matcha latté
Matcha latté

Mnozí říkají, že je to ten nejúčinnější "nakopávač". Zkuste ho místo svého obvyklého ranního latte a posuďte sami. ..

ČÍST
30 minut
Recept MAKOVÉ KREKRY
MAKOVÉ KREKRY
ČÍST

Produkty pro recept:

850 g
Biolinie Extra panenský olivový olej 500 ml BIO
Biolinie Extra panenský olivový olej 500 ml BIO
Akce -32%
1011 g
Country Life Sůl himalájská růžová jemná 1 kg
Country Life Sůl himalájská růžová jemná 1 kg

38 Kč

531 g
Horizon Tahini bez soli 350g BIO
Horizon Tahini bez soli 350g BIO

108 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení