Čokoládové fondue
Čokoládové fondue je snadná cesta k efektnímu dezertu, který potěší malé i velké. Připravte si čerstvé ovoce dle chuti a můžete začít.
20 minut
4
Ingredience:
200 ml smetany ke šlehání |
200 g kvalitní čokolády |
podle chuti 2 lžíce likéru Amaretto (nebo Baileys, Cointreau) |
podle chuti skořice nebo kardamom |
čerstvé ovoce (banán, jablko, jahody…) |
Postup:
Zapalte čajovou svíčku a umístěte ji pod keramickou misku ve fondue setu. Než připravíte čokoládovou směs a nakrájíte ovoce, miska se nahřeje.
- Nakrájejte ovoce na menší kousky a rozdělte ho do misek ve fondue setu. Pokud máte fondue set bez misek, dejte ovoce do menších misek okolo fondue misky.
- Nalámejte čokoládu na menší kousky, aby se rychleji rozpustila. Vezměte si malý hrnec, nalijte do něj smetanu, nasypte nalámanou čokoládu a na sporáku pomalu zahřívejte. Po celou dobu čokoládu ve smetaně míchejte metličkou, aby se nepřipálila a rovnoměrně se rozpouštěla.
- Jakmile se všechna čokoláda rozpustí a směs získá hladkou, lesklou texturu, přelijte ji do nahřáté misky na fondue.
- Jednotlivé kousky nakrájeného ovoce napichujte na vidličku a namáčejte je v horké čokoládě.