Červená čočka se sušenými rajčaty
Červená čočka je bohatým zdrojem železa, selenu, fosforu, zinku, vitaminu B6. Obsahuje vlákninu, která povzbuzuje činnost střev a je dobrou prevencí zácpy. Chybějící slupka přispívá ke zlepšení stravitelnosti a ke snížení nadýmání. Škroby obsažené v luštěninách se díky vysokému obsahu vlákniny pomalu vstřebávají, a umožňují tak rovnoměrné uvolňování glukózy do krve.
30 min
4 porce
Ingredience:
300 g červené čočky |
3 - 4 ks rajče |
100 g sušených rajčat |
1 ks cibule |
2 stroužky česneku |
2 lžíce olivového oleje |
sůl |
čerstvá petrželka (můžeme nahradit kořením Sonnentor petržel bio) |
koření chilli |
Postup:
- Červenou čočku propláchneme studenou vodou. Čočku zalijeme vodou a vaříme do změknutí cca 8 - 10 minut.
- Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, stejně tak česnek.
- Na malém množství oleje osmažíme cibulku, přidáme nakrájená čerstvá rajčata, podlijeme vodou a krátce povaříme. Přidáme česnek, chilli koření a uvařenou čočku. Nakonec vmícháme na kousíčky nakrájená sušená rajčata a nasekanou petrželku. Dochutíme solí, chilli. Vše promícháme a můžeme podávat.