PROBIO Jednozrnka 500 g BIO
Hodnocení produktů je dostupné po přihlášení
Tento týden zakoupilo 12 zákazníků
Pšenice jednozrnka je vůbec nejstarší domestifikovaný druh pšenice. Náš organismus si na trávení těchto prastarých nepřešlechtěných plodin zvykal po mnoho tisíc let a umí je dokonale využít. Od moderní šlechtěné pšenice se liší tím, že má nižší množství i strukturu lepku a je výživnější, obsahuje vlákninu a velké množství bílkovin.
Oproti pšenici je zrno měkčí a vláčnější, chuť je nasládlá, oříšková.
Uvařenou jednozrnku si vychutnáte v salátu, v luxusní italské polévce minestrone i jako součást rizota. Uvařené zrno, celé nebo namleté, můžete přidat do pomazánek, karbanátků, je vhodné k zapékání. Jednozrnku můžete zpracovat také mletím na mouku nebo na krupici. Hodí se především na nekynuté pečení - sušenky, placky, krekry apod. Na kynuté pečivo mouku používejte v poměru 1:2 spolu s ostatními moukami - pro zvýšení nutriční hodnoty pečených jídel – a pro záruku dobrého výsledku.
Skladem
O produktu
Pšenice jednozrnka je vůbec nejstarší domestifikovaný druh pšenice. Náš organismus si na trávení těchto prastarých nepřešlechtěných plodin zvykal po mnoho tisíc let a umí je dokonale využít. Od moderní šlechtěné pšenice se liší tím, že má nižší množství i strukturu lepku a je výživnější, obsahuje vlákninu a velké množství bílkovin.
Oproti pšenici je zrno měkčí a vláčnější, chuť je nasládlá, oříšková.
Uvařenou jednozrnku si vychutnáte v salátu, v luxusní italské polévce minestrone i jako součást rizota. Uvařené zrno, celé nebo namleté, můžete přidat do pomazánek, karbanátků, je vhodné k zapékání. Jednozrnku můžete zpracovat také mletím na mouku nebo na krupici. Hodí se především na nekynuté pečení - sušenky, placky, krekry apod. Na kynuté pečivo mouku používejte v poměru 1:2 spolu s ostatními moukami - pro zvýšení nutriční hodnoty pečených jídel – a pro záruku dobrého výsledku.
Složení
Alergeny
Výživové hodnoty
Energetická hodnota (na 100 g) | 1480 kJ |
Tuky | 3.6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0.39 g |
Sacharidy | 57.6 g |
z toho cukry | 1 g |
Vláknina | 8.7 g |
Bílkoviny | 17.6 g |