Opatství Nový Dvůr Hořčice jemná 210g BIO
Hodnocení produktů je dostupné po přihlášení
Tento týden zakoupilo 6 zákazníků
*Nakupujte nyní s LIMITOVANOU SLEVOU 20 % na všechny již nezlevněné položky. Platí jen do pondělí 25. 11. 2024!
Tato hořčice má jemnou nasládlou chuť a nepálí. Hodí se do bramborového salátu, salátových zálivek a výborně doplňuje chuť masa, uzenin či sýra. Lze ji použít i k přípravě pomazánek, omáček a dresingů a marinování masa či zeleniny. Je vyráběna řemeslně a v malém objemu podle originální trapistické receptury mnichy z opatství Nový Dvůr. Tradičně, každý klášter řádu se musí uživit prací svých mnichů. V klášteře Nový Dvůr se vyrábí hořčice, chovají ovce a pracuje v lese. Hořčice z Nového dvora je velmi kvalitní výrobek, příbuzný francouzské hořčici nazývané „Moutarde à l’ancienne“, což je možno přeložit jako „Starofrancouzská hořčice“. Vyrábí se z vybraného hořčičného semínka, které je nejprve namočeno do směsi octa a vody z lesů obklopujících klášter. Poté je rozdrceno na mlýnském kameni a dochuceno ostatními přísadami. Ochucená hořčice je ručně plněna do sklenic, kde během několika týdnů dozrávání získává své nezaměnitelné aroma, které ji tak výrazně odlišuje od konkurenčních výrobků.
Skladem
O produktu
Tato hořčice má jemnou nasládlou chuť a nepálí. Hodí se do bramborového salátu, salátových zálivek a výborně doplňuje chuť masa, uzenin či sýra. Lze ji použít i k přípravě pomazánek, omáček a dresingů a marinování masa či zeleniny. Je vyráběna řemeslně a v malém objemu podle originální trapistické receptury mnichy z opatství Nový Dvůr. Tradičně, každý klášter řádu se musí uživit prací svých mnichů. V klášteře Nový Dvůr se vyrábí hořčice, chovají ovce a pracuje v lese. Hořčice z Nového dvora je velmi kvalitní výrobek, příbuzný francouzské hořčici nazývané „Moutarde à l’ancienne“, což je možno přeložit jako „Starofrancouzská hořčice“. Vyrábí se z vybraného hořčičného semínka, které je nejprve namočeno do směsi octa a vody z lesů obklopujících klášter. Poté je rozdrceno na mlýnském kameni a dochuceno ostatními přísadami. Ochucená hořčice je ručně plněna do sklenic, kde během několika týdnů dozrávání získává své nezaměnitelné aroma, které ji tak výrazně odlišuje od konkurenčních výrobků.