Poznejte naše dodavatele - Corvona Live Free From
Seznamte se, prosím. Tomáš a Edina, sourozenci, podnikaví a plní nápadů. Už delší dobu uvažovali, s čím by se dokázali ztotožnit, čemu dokážou dát srdce i duši, s čím se každý den potkávají a chápou to. V jejich rodině se vyskytuje celiakie, i proto se rozhodli pomáhat lidem s touto intolerancí a založili Corvonu Live Free From. Tato společnost dodává do našeho eshopu oblíbené značky MaKe! a Glulu.
Příběh MaKe!
Příběh MaKe! začal myšlenkou pomáhat lidem, kteří trpí intolerancí, jelikož zakladatelé sami nějakou trpí. Rozhodli se založit portál, kde sdíleli recepty, tipy na kavárny a místa kde si lidé mohli užít výrobky bez lepku, laktózy a rafinovaného cukru.
Portál měl velký úspěch a dostávali mnoho děkovných zpráv. Po čase jim lidé začali psát, kdy budou mít vlastní potraviny. Měli zkušenosti, mnoho receptů a produktů vyzkoušeli a tak si řekli, proč to nezkusit. Odložili si novinářské tužky a začali psát vlastní příběh MaKe!, v maďarštině Majomkenyér.
Majomkenyér / maď: Majomkeňír / - název vznikl spojením slova majom (opice), který představuje hravost, nápaditost spojujícím se slovem kenyér (chléb), který je právě potravinou, kterou jíme téměř každý den. Přesně takové je MaKe!, každodenní stravování s radostí.
Sladké sušenky MaKe! jsou založené na kvalitních a poctivých surovinách, základem je kokosová mouka, proto jsou zcela bez lepku. Kromě lepku neobsahují ani laktózu, sóju, palmový tuk, ztužený tuk, rafinovaný bílý cukr a umělé přísady ani barviva.
Vybrat si můžete z příchutí lískooříšek, čokoláda-malina, kokos-citron, pomeranč-skořice, kakao nebo vanilka.
Příběh Glulu
Skutečný příběh Glulu se začal psát už v roce 2009, když zakladatelce Lille diagnostikovali intoleranci na lepek. Začátky nebyly jednoduché, málokde se daly sehnat chutné bezlepkové potraviny. Aby se nemusela omezovat, ale mohla jíst co má ráda a co jí chutná, začala experimentovat a snažila se upéct co nejchutnější pochutiny.
V roce 2015 se rozhodla zúčastnit spolu s ostatními soutěže v Debrecíne. Cílem projektu bylo vytvořit pevný základ bezlepkových pekařských výrobků. Aby své výrobky mohli nějak představit veřejnosti, potřebovali jméno značky. Určitě bylo zapotřebí, aby název měl něco společného s lepkem (glutenem), ale také osobní vazbu. Vytvořili proto značku Glulu (Lulu přezdívka Lilly). Do soutěže šli naplno, stálo je to hodně úsilí, dali do toho srdce a nakonec soutěž vyhráli a tak vznikla oblíbená značka Glulu.
Pokud hledáte pochutinu na cestu, do práce nebo jen tak večer k vínu, sáhnete si po slaných krekrech Glulu, které jsou jednoduše kvalitní, složením čisté a hodí se do více jídelníčků. Všechny výrobky jsou připravené z kvalitních bezlepkových mouk, navíc neobsahují ani laktózu, mléko a vejce. Mohou si tak na nich pochutnat i vegani a také diabetici.
Dopřejte si krekry s lněným semínkem, křupavé grissini se sezamem nebo si pochutnejte na česnekových, pizzových a oregánovych krekrech.