Puding
Puding pochází z francouzského slova boudin a jedná se o sladký zákusek, který se připravuje z mléka, cukru a pudingového prášku, který se skládá hlavně z bramborového nebo kukuřičného prášku.
Původně byl puding na Britských ostrovech označován jako mastný výrobek polotuhé konzistence naditý ve střívku, dodnes je součástí anglické snídaně. Jen mimo Britské ostrovy se pudink představoval jako sladké jídlo. K jeho rozšíření pomohl vynález instantního prášku, který šetří dlouhé míchání surovin ve vodní lázni.
Puding neobsahuje lepek, proto je vhodný pro celiaky. V současnosti existuje mnoho příchutí pudingů například, vanilkový, kakaový, jahodový, banánový, meruňkový a mnoho dalších. Také existuje puding, který se nemusí vařit, pouze se pudingový prášek vyšlehá s mlékem a může se ihned konzumovat.
Vyzkoušejte si upéct náš letní ovocný koláč. V sekci ZDRAVÁ KUCHYNĚ jsme pro vás umístili jednoduchý recept.
Obrázek převzaný: Jůzlová.
Text převzaný: Wikipedia.