Rapunzel Krétský extra panenský olivový olej 500 ml Bio

Rapunzel Krétský extra panenský olivový olej 500 ml Bio

Hodnocení produktů je dostupné po přihlášení

Tento týden zakoupilo 5 zákazníků

Ostrov Kréta je považován za kolébku olivového oleje a do dnešní doby jsou místní oleje vysoce ceněny. Olivový olej je na Krétě základní potravinou a přičítá se mu i dlouhověkost místních obyvatel. Tento extra panenský olivový olej je vyráběn z krétských oliv odrůdy Koroneiki, které jsou hned po sklizni omyty a šetrně lisovány. Lisování bezprostředně po sklizni je velmi důležité, čím delší doba uběhne mezi sklizní a lisováním, tím vyšší obsah nežádoucích volných mastných kyselin. Olej je lisován pomalu, aby se zabránilo jeho zahřívání během lisování, a je tudíž vhodný i pro vitariány. Jediné jeho další zpracování spočívá v mechanické filtraci (bez použití aktivního uhlí). Krétský olej doporučujeme používat v pokrmech středomořské kuchyně, do salátů, pomazánek a zálivek a pro dochucení polévek a pokrmů na konci vaření. Olej nepoužívejte ke smažení, byla by ho škoda.


Olivový olej obecně vyniká vysokým obsahem mononenasycených mastných kyselin a vitaminu E a je základem tradiční středomořské stravy. Kvalita olivového oleje se hodnotí podle několika kritérií: kyselosti, vůně, barvy a chuti. Důležitý je také způsob získávání oleje z oliv. Tzv. extra panenský olivový olej (extra virgin) pochází z prvního lisování oliv a má nízkou kyselost a jemnou vůni. Získává se pouze mechanickou cestou - lisováním za studena - bez použití jakékoli chemické rafinace.

429 Kč
100 g za 86 Kč

Skladem

O produktu

Ostrov Kréta je považován za kolébku olivového oleje a do dnešní doby jsou místní oleje vysoce ceněny. Olivový olej je na Krétě základní potravinou a přičítá se mu i dlouhověkost místních obyvatel. Tento extra panenský olivový olej je vyráběn z krétských oliv odrůdy Koroneiki, které jsou hned po sklizni omyty a šetrně lisovány. Lisování bezprostředně po sklizni je velmi důležité, čím delší doba uběhne mezi sklizní a lisováním, tím vyšší obsah nežádoucích volných mastných kyselin. Olej je lisován pomalu, aby se zabránilo jeho zahřívání během lisování, a je tudíž vhodný i pro vitariány. Jediné jeho další zpracování spočívá v mechanické filtraci (bez použití aktivního uhlí). Krétský olej doporučujeme používat v pokrmech středomořské kuchyně, do salátů, pomazánek a zálivek a pro dochucení polévek a pokrmů na konci vaření. Olej nepoužívejte ke smažení, byla by ho škoda.


Olivový olej obecně vyniká vysokým obsahem mononenasycených mastných kyselin a vitaminu E a je základem tradiční středomořské stravy. Kvalita olivového oleje se hodnotí podle několika kritérií: kyselosti, vůně, barvy a chuti. Důležitý je také způsob získávání oleje z oliv. Tzv. extra panenský olivový olej (extra virgin) pochází z prvního lisování oliv a má nízkou kyselost a jemnou vůni. Získává se pouze mechanickou cestou - lisováním za studena - bez použití jakékoli chemické rafinace.

Výživové hodnoty

Energetická hodnota (na 100 g)3700 kJ
Tuky100 g
z toho nasycené mastné kyseliny16 g

Alternativní produkty

62 g
Nobilis Tilia Čaj Vlčihorská zahrádka 50g
Nobilis Tilia Čaj Vlčihorská zahrádka 50g

83 Kč

445 g
Coutry Life Umeocet 200 ml
Coutry Life Umeocet 200 ml

49 Kč

Limitovaná edice
995 g
Kitl Syrob Maracuja 500 ml
Kitl Syrob Maracuja 500 ml

155 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení