Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 180 min
kus: 10
Raw pizza
Tato nepečená pizza je plná čerstvých a výživných surovin, které dodají vašemu tělu potřebné živiny a zároveň potěší vaše chuťové pohárky. Kombinace oříškového základu, lahodného rajčatového omáčkového základu a čerstvé zeleniny vytváří neodolatelný pokrm, který je ideální pro všechny milovníky zdravého stravování.
Ingredience
100g sušených rajčat (ne marinovaná v oleji)
200g slunečnicových semínek loupaných
3 čerstvá rajčata
1 jarní cibulka
1 žlutá kapie
2 polévkové lžíce sirupu z agáve
1 polévková lžíce jablečného octa
1/2 polévkové lžíce shoyu omáčky (nebo Tamari)
hrst cibulových chipsů
hrst mrkvových chipsů
Postup
- Slunečnici umeleme na prášek a smícháme s jablečným octem, sirupem z agáve a shoyu omáčkou.
- Uhněteme tuhé těsto, vyválíme z něj válec o průměru 6cm a nakrájíme jej na 1cm tlustá kolečka.
- Z koleček vytvoříme tenké placky a dáme na pečící papír. Sušíme v horkovzdušné troubě či sušičce za teploty do cca 42 st.C, aby byla zachována raw kvalita placek.
- Mezitím namočíme na hodinu sušená rajčata do vody. Poté slijeme a vyždímáme. Sušená rajčata, agávový sirup a čerstvá rajčata rozmixujeme na kašičku.
- Zeleninové chipsy rozdrtíme v hmoždíři a s mícháme v kořenící směs.
- Jakmile jsou placky usušené, tak naneseme na každou rajčatový dip, zdobíme kapií a cibulí.