Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 60 min
porce: 6
Rajčatová polévka
Rajčatová polévka je oblíbeným dětským jídlem, ale chutná i dospělým. Co je hlavní - je hotová za chvilku. Můžete ji doplnit chlebovými krutónky, drobnými těstovinami, lžící bazalkového pesta a určitě nezapomeňte na parmazán.
Ingredience
1 ks cibule
800 g konzervovaných rajčat
1 stroužek česneku
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce cukru krupice
1 lžíce balzamikového octa
500 ml zeleninového vývaru
bazalka
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
- V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a za stálého míchání necháme zesklovatět.
- Po chvilce přidáme nadrobno nasekaný česnek a osmahneme.
- Přidáme drcená rajčata, osolíme a opepříme a necháme chvilku orestovat. Přidáme cukr a ještě chvilku restujeme.
- Přidáme vývar a povaříme asi 20 minut. Potom ručním mixérem směs rozmixujeme do hladka.
- Dochutíme balzamicem a případně dosolíme a dopepříme.
- Polévku můžeme ozdobit bazalkovým pestem, krutony nebo parmazánem.