Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 60 min
porce: 6

Rajčatová polévka

Rajčatová polévka je oblíbeným dětským jídlem, ale chutná i dospělým. Co je hlavní - je hotová za chvilku. Můžete ji doplnit chlebovými krutónky, drobnými těstovinami, lžící bazalkového pesta a určitě nezapomeňte na parmazán. 

Ingredience

1 ks cibule
800 g konzervovaných rajčat
1 stroužek česneku
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce cukru krupice
1 lžíce balzamikového octa
500 ml zeleninového vývaru
bazalka
sůl a čerstvě namletý pepř

Postup

  1. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a za stálého míchání necháme zesklovatět.
  2. Po chvilce přidáme nadrobno nasekaný česnek a osmahneme.
  3. Přidáme drcená rajčata, osolíme a opepříme a necháme chvilku orestovat. Přidáme cukr a ještě chvilku restujeme.
  4. Přidáme vývar a povaříme asi 20 minut. Potom ručním mixérem směs rozmixujeme do hladka.
  5. Dochutíme balzamicem a případně dosolíme a dopepříme.
  6. Polévku můžeme ozdobit bazalkovým pestem, krutony nebo parmazánem.

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Každou ošatku za více než 1499 Kč vám doručíme zdarma.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.