Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 15 min
porce: 4
Jarní bylinková polévka
Využijme toho, že naše zahrádky se začínají po zimě zase zelenat. Náklady na výrobu této polévky jsou minimální a její výživová hodnota je k nezaplacení!
Ingredience
3 hrsti jarních bylinek (baby špenát, mladé kopřivy, jarní cibulky, jahodové či fialkové listí, řepík)
1-2 lžíce másla
500 ml zeleninového vývaru
500 ml smetany na vaření
2 žloutky
sůl a čerstvý mletý pepř
nasekaná petrželka a pažitka
Postup
- Všechny bylinky opláchněte a nasekejte nadrobno.
- V hrnci rozehřejte máslo, poté vložte bylinky a opékejte 2 minuty.
- Zalijte vývarem a vařte 5 minut.
- Zvlášť ve smetaně rozmixujte žloutky. Poté vlijte do polévky a prohřejte.
- Polévku podle chuti nakonec osolte a opepřete.
- Nalijte na talíře a ozdobte nasekanou pažitkou, petrželkou či několika kuličkami hrášku.