Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 15 min
porce: 8
Celozrnný perník na plech
Tento lahodný moučník spojuje oblíbené koření perníku s výživnými celozrnnými surovinami, což vytváří dokonale vyvážený a chutný dezert. Ideální pro každodenní mlsání nebo jako zdravá alternativa k běžným sladkostem.
Ingredience
500 g pšeničné celozrnné mouky
70 g sójové mouky
1 sáček kypřícího prášku do pečiva
1 lžíce medu nebo javorového sirupu
100ml slunečnicového oleje
200g hnědého řepného cukru
2 lžíce kakaa
250 ml mléka nebo vody
dle chuti rozinky, semínka, ořechy
Postup
- V míse smíchejte mouku, kypřící prášek, cukr a kakao.
- V mléce či vodě rozšlehejte med, olej a sójovou mouku. Mléko spojte s práškovými přísadami.
- Je-li těsto tužší, přidejte po malých dávkách trochu vody.
- Nakonec lehce zapracujte ořechy.
- Těsto nalijte do formy a pečte zvolna při 160 st asi 35 minut.
- Perník můžete potřít džemem, posypat semínky.