Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 15 min
porce: 2
Žížalový salát s trochou hlíny
Ingredience
Suroviny:
2 mrkve
1 červená paprika
1 kedlubna
0,5 cukety
2 lžičky černého sezamu
1ks Eggcheese (shmaky, šmakoun – výrobek z vaječného bílku)
2 lžíce za studena lisovaného řepkového oleje
Postup
- Zeleninu oloupeme, očistíme a běžnou škrabkou naplátkujeme (naškrábeme) na žížaly. Shmakyho nakrájíme na plátky či kostičky a přidáme k zelenině. Posypeme černým sezamem, zalijeme řepkovým olejem. Podáme s kvalitním chlebem nebo rozpečeným rohlíkem.
Do salátu je zakombinována bílkovina – shmaky, olej pro lepší rozpustnost a stavitelnost vitamínů ze zeleniny, semínka – obohacení pokrmu o minerály, doplněno pečivem – sacharidy. Tak je jídlo plnohodnotné a nebudete mít po něm brzy hlad.