Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 15 min
porce: 2

Žížalový salát s trochou hlíny

Ingredience

Suroviny:
2 mrkve
1 červená paprika
1 kedlubna
0,5 cukety
2 lžičky černého sezamu
1ks Eggcheese (shmaky, šmakoun – výrobek z vaječného bílku)
2 lžíce za studena lisovaného řepkového oleje

Postup

  1. Zeleninu oloupeme, očistíme a běžnou škrabkou naplátkujeme (naškrábeme) na žížaly. Shmakyho nakrájíme na plátky či kostičky a přidáme k zelenině. Posypeme černým sezamem, zalijeme řepkovým olejem. Podáme s kvalitním chlebem nebo rozpečeným rohlíkem.
  2. Do salátu je zakombinována bílkovina – shmaky, olej pro lepší rozpustnost a stavitelnost vitamínů ze zeleniny, semínka – obohacení pokrmu o minerály, doplněno pečivem – sacharidy. Tak je jídlo plnohodnotné a nebudete mít po něm brzy hlad.

     


Nákupní seznam

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Každou ošatku za více než 1499 Kč vám doručíme zdarma.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.