Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 30 min
porce: 4

Zelený chřest s citrónovou omáčkou

Zelený chřest nepotřebuje komplikované zpracování. Jednoduše ho chviličku povařte na páře, aby mu zůstala křupavost a svěží barva. Přidejte výtečnou máslovou omáčku a nové brambory a lehký lahodný oběd či večeře je na světě. 

Ingredience

175 g másla
2 svazky zelený chřestu
1 šalotka
10 ml suché bílé víno
100 ml zeleninový vývar 100 ml
1 lžička citronové kůry
sůl
růžový pepř

Postup

  1. 150 g másla nakrájejte na malé kousky a dejte vychladit.
  2. Chřest omyjte, oloupejte ve spodní části a odkrojte dřevnaté konce a vařte v páře cca 7 minut (na skus).  
  3. Oloupejte šalotku a nakrájejte ji nadrobno. Rozejhřejte máslo a nechte na něm šalotku zesklovatět.
  4. Přilijte bílé víno, přiveďte k varu a chvíli povařte. Přidejte horký zeleninový vývar a několik minut vařte.
  5. Omáčku sejměte ze sporáku a metličkou postupně zašlehejte kousky studeného másla. Omáčku dochuťte solí, bílým pepřem a citronovou kůrou.

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Každou ošatku za více než 1499 Kč vám doručíme zdarma.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.