Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 70 min
porce: 2
Výborný zapečený čokoládový dortík z quinoy
Tento výjimečný dezert kombinuje bohatou chuť čokolády s nutričními výhodami quinoy, což vytváří dokonale vyvážený a zdravý dezert. Ideální pro všechny milovníky čokolády, kteří hledají zdravější alternativu tradičních dezertů.
Ingredience
Ingredience:
400 g vařené quinoy
100 g jahelné mouky
20 g bio kakaa
100 ml sójového krému
2 vejce
1/3 lžičky jedlé sody
Špetka soli
4 lžíce agávového sirupu
plátky mandlí nebo kokosu na ozdobu
Postup
- Umixujte všechny ingredience v mixéru do hladka, směs by měla být nadýchaná a hustá.
- Předehřejte troubu na 180 stupňů. Těsto rozdělte do dvou zapékacích misek, ozdobte mandlemi nebo plátky kokosu a pečte asi 30 minut. Podávejte po mírném zchladnutí.
- Přejeme Vám dobrou chuť. ;-)