Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 20 min
porce: 4

Zapečená rajčata s quinoou, špenátem a sýrem

Ingredience

Suroviny:
25 g quinoy
8 - 10 rajčat
2 lžíce olivového oleje
200 g špenátu (čerstvého nebo mraženého listového)
2 stroužky česneku (najemno nakrájeného nebo prolisovaného)
1 lžička petrželky (nasekané)
50 g mozzarelly (nastrouhané)
25 g parmezánu (strouhaného)
sůl
pepř

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 190 st. Celsia. Dejte vařit quinou podle návodu. Mezitím si připravte rajčata. Jejich horní část odřízněte a vnitřek vydlabejte lžičkou. Aby bylo rajče stabilní, lehce seřízněte i jeho spodní část.
  2. Do každého rajčete dejte špetku soli.
  3. Na pánvi si rozehřejte olivový olej, přidejte špenát a nechte ho v případě čerstvého jen lehce povadnout. Přidejte lisovaný česnek, petrželku, pepř a sůl a cca po 1 minutě odstavte
  4. z plotny.
  5. Do špenátu přidejte uvařenou quinou, nastrouhanou mozzarellu a promíchejte. Případně ještě dochuťte solí
  6. a pepřem. Připravenou směsí naplňte rajčata. Ty vložte
  7. do zapékací mísy, překryjte alobalovou folií a pečte 20 minut. Poté folii odstraňte, posypte rajčata parmezánem a pečte dalších 5 – 10 minut, dokud sýr nezezlátne.
  8. Sýry můžete kombinovat dle chuti, doporučujeme vyzkoušet variantu s kozím sýrem nebo sýrem feta. Budete-li mít trpělivost na úpravu a plnění cherry rajčat, odměnou vám budou lahodné a lákavě vypadající jednohubky.

     

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Každou ošatku za více než 1499 Kč vám doručíme zdarma.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.