Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 15 min
porce: 4

Zapečená pohanková kaše s jablky a mákem

Tento recept kombinuje tradiční české ingredience jako je pohanka, mák a jablka, a vytváří z nich netradiční a zajímavý pokrm, který je zároveň zdravý. 

Ingredience

400 ml Vody
2 ks velká jablka, nakrájená na tenké plátky
2 polévková lžíce Semix Mák mletý 200g
150 ml Řecký jogurt

Postup

1.Předehřejte troubu na 180°C. Pohanku propláchněte studenou vodou a nechte ji okapat.

2. Ve středním hrnci přiveďte vodu k varu. Přidejte pohanku a vařte na mírném ohni asi 15 minut, dokud není měkká a voda se zcela nevsákne.

3. V míse smíchejte uvařenou pohanku s medem, mákem, skořicí a vanilkou. Směs dobře promíchejte.

4. Vymažte zapékací misku kokosovým olejem. Rovnoměrně rozložte polovinu plátků jablek na dno misky.

5. Na jablka naneste pohankovou směs. Poté přidejte zbytek plátků jablek na vrch.

6. Posypte nasekanými vlašskými ořechy.

7. Pečte v předehřáté troubě asi 20-25 minut, dokud jablka nejsou měkká a směs pěkně zapečená.

8. Po vyndání z trouby nechte mírně vychladnout. Podávejte s řeckým jogurtem na vrchu.


Nákupní seznam

Semix Mák mletý 200g
Skladem
Semix Mák mletý 200g
Od Semix
Bio
Sonnentor Silný Manuka med TA25+ 250 g BIO
Bio
bio*nebio Vanilka Bourbon mletá 8 g BIO
Bio
Country Life Vlašské ořechy 100g BIO

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Každou ošatku za více než 1499 Kč vám doručíme zdarma.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.