Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 30 min
porce: 40

Velikonoční kakaové sušenky s polevou

Voňavé křehké máslové sušenky, které máte hotové za chviličku. A zdobení klidně přenechte dětem :-)

Ingredience

250 g hladké mouky
50 g kakaa
200 g másla (studeného)
100 g moučkového cukru
2 žloutky
vydlabaná dřeň z 1 vanilkového lusku
1/2 lžičky prášku do pečiva
Na polevu:
3 bílky
400 g moučkového cukru
1 lžička citrónové šťávy
potravinářské barvivo (nejlépe gelové)

Postup

  1. Rozdrobte kostky másla, přidejte mouku a zbývající suroviny a poté prohnětejte směs rukama, dokud nevznikne soudržné těsto. Stačí těsto prohnít jen tolik, aby byly suroviny spojené. Hotové těsto zabalte do fólie a dejte odležet do lednice alespoň na hodinu.
  2. Bílky dejte do mísy a přidejte citronovou šťávu. Metličkou je chvíli prošlehejte. Přidejte cukr a při nízké rychlosti pomalu promíchejte. Správnou konzistenci upravte buď přidáním cukru nebo naopak citronové šťávy. Pokud budete používat barvy, rozdělte si polevu do misek. Přikápněte pár kapek barvy a dobře rozmíchejte.
  3. Těsto vyndejte z lednice a nechte chvíli povolit při pokojové teplotě. Na pomoučeném válu ho rozválejte válečkem na plát silný asi 3 až 5 mm. Z těsta vykrajujte s pomocí vykrajovátka jednotlivé tvary.
  4. Vykrojené tvary rozložte na plech a dejte péct do trouby na cca 160 °C. Pečte asi 10 až 15 minut, než těsto zrůžoví.
  5. Hotové sušenky nechte vychladnout. Pak nejprve naneste podkladovou vrstvu polevy. Nechte minimálně 30 minut zaschnout a pokračujte zdobičkou v kreslení vzorů.

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Každou ošatku za více než 1499 Kč vám doručíme zdarma.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.