Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 30 min
porce: 4
Těstoviny se zeleným chřestem a sušenými rajčaty
Chřestová sezóna je v plném proudu a je potřeba si ji užít. Chřest je plný živin, nízkokalorický a sluší mu jednoduchá a rychlá úprava, jako je třeba tato lehká večeře v italském stylu.
Ingredience
500 g těstovin (penne, fusilli)
200 g zeleného chřestu
100 g sušených rajčat
100 g čerstvých rajčat
50 ml olivového oleje
hrst petrželky
1 ks šalotky
Postup
- Těstoviny uvařte podle návodu na skus. Hotové těstoviny sceďte a lehce promastěte olejem.
- Zelený chřest vložte do vroucí vody a asi minutu povařte. Vyjměte a ihned zchlaďte v ledové vodě.
- Chřest nakrájejte na kousky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a restujte na proužky nakrájenou cibuli, přidejte překrájená čerstvá cherry rajčata a na větší kusy nakrájená sušená rajčata. Poté přidejte chřest. Směs osolte, opepřete a vložte uvařené těstoviny.
- Společně prohoďte, přidejte najemno nakrájenou petrželku a servírujte na předehřátém talíři.