Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 30 min
porce: 4
Teplý salát s čočkou beluga
Černá čočka beluga se nemusí předem namáček a krásně drží tvar, skvěle se proto hodí pro přípravu salátů nebo jako dobře stravitelná příloha. Její lehce oříšková chuť se v tomto salátu skvěle doplňuje s teplou zeleninou a slaným sýrem.
Ingredience
200 g černé čočky beluga
1/2 cukety
1 červená cibule
2 stroužky česneku
půlka červené papriky
několik cherry rajčat
olivový olej
balzamiko ocet
sůl
pepř
nasekaná petrželka
balkánský sýr
Postup
- Černou čočku uvaříme v neosolené vodě dle návodu (asi 20 minut).
- Na olivovém oleji orestujeme cibuli s česnekem. Až nám cibulka mírně zkaramelizuje, přidáme nakrájenou cuketu s paprikou.
- Přidáme pepř, sůl a restujeme asi 5 minut.
- Poté přimícháme cherry rajčátka.
- Pokud se nám zelenina připaluje, podlijeme jí trochou vody.
- Nakonec celou směs podle chuti dosolíme, zakápneme olejem a balzamicem a smícháme s uvařenou čočkou.
- Posypeme nasekanou petrželkou a nastrouhaným balkánským sýrem.