Tapiokový pudink s ananasem
Vydejte se na exotickou cestu chutí s naším tapiokovým pudinkem s ananasem! Tento osvěžující a lehký dezert kombinuje jemnou krémovost tapioky se sladkou a tropickou chutí čerstvého ananasu.
Ingredience
Postup
- Nachystejte si dva malé hrnce. V jednom budete připravovat pudink, ve druhém ovoce.
- Do jednoho malého hrnce dejte mléko, kokosové mléko, vanilkovou esenci a na středním plamenu pomalu přiveďte k varu. Rozhodně od sporáku nikam neodcházejte, ať vám mléko neuteče.
- Až směs začne vřít, přisypejte do ní kuličky tapioky, stáhněte plamen a vařte zhruba 30 minut nebo do té doby, než bude tapioka měkká. Příležitostně míchejte, tapioka se ráda slepuje do shluků. Jakmile kuličky přestanou mít bílý střed a úplně zprůhlední, odstavte je ze sporáku.
- Do druhého malého hrnce vysypejte plechovku ananasu bez šťávy, přilijte jablečný džus a přiveďte na středním plamenu k varu.
- Pak si vezměte ostrý malý nožík, rozpulte vanilkový lusk a semínka vyškrabejte do hrnce s džusem a ananasem. Znovu přiveďte celou směs k varu a vařte přibližně 30 minut, nebo do té doby, než jablečný džus zhoustne. Zahřívejte směs pomalu, ať se vám džus rychle nevyvaří a ananas nepřipálí.
- V momentě, kdy džus začne získávat sirupovitou konzistenci, plamen ztlumte úplně, a nakonec odstavte ze sporáku.
- Kousky ananasu vyjměte z džusu, počkejte až trochu zchladnou a dejte je úplně vychladit do lednice.
- Vezměte si první hrnec s tapiokou a postupně přimíchávejte do džusu v druhém hrnci. Přidejte špetku soli a míchejte, dokud se tapioka s džusem dobře nespojí. Hrnec přikryjte a dejte vychladit na minimálně 3 hodiny, nejlépe přes noc.
- Těsně před podáváním zamíchejte do tapioky vymačkanou šťávu z jedné limetky.
Do servírovacích skleniček můžete dát buď lžíci ananasu a až na něj tapiokový pudink nebo pořadí obrátit. Dozdobte lístky meduňky a voilà - máte luxusní dezert pro každou návštěvu nebo jen tak pro svůj hezký den.
Zdravé tipy:
Plnotučné mléko v receptu můžete nahradit například mandlovým nápojem a získáte veganskou variantu dezertu.
Máte rádi hořkou čokoládu? Nastrouhejte ji a dezert ozdobte.
Vyzkoušet můžete také verzi dezertu s mangem nebo broskvemi. Postup bude stejný jako u ananasu.