Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 30 min + pečení
porce: 40

Špaldové pracny

Pracny nejsou pracný! Špaldové pracny s lískovými ořechy, kakaem a hřebíčkem nejen chutnají, ale také krásně provoní celý byt.

Ingredience

200 g špaldové hladké mouky 
150 g mletých lískových ořechů
150 g ghí
120 g třtinového cukru
1 vejce
20 g kakaa
7 hřebíčků (rozdrtíme v hmoždíři)
1/2 lžičky skořice

Postup

  1. Smíchejte všechny ingredience a na válu vytvořte těsto. Vzniklé těsto nechte minimálně 2 hodiny odpočinout v lednici.
  2. Těsto napěchujte do formiček. Pokud chcete, aby se pracny po pečení lépe vyklopily, vymažte formičky trochou ghí a obalte vnitřek formičky trochou mouky. 
  3. Pracny pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 15 minut. 
  4. Upečené pracny vyklopte z formiček a skladujte je na chladném místě. 
  5. Před podáváním můžete jemně posypat moučkovým cukrem.

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Každou ošatku za více než 1499 Kč vám doručíme zdarma.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.