Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 30 min + pečení
porce: 40
Špaldové pracny
Pracny nejsou pracný! Špaldové pracny s lískovými ořechy, kakaem a hřebíčkem nejen chutnají, ale také krásně provoní celý byt.
Ingredience
200 g špaldové hladké mouky
150 g mletých lískových ořechů
150 g ghí
120 g třtinového cukru
1 vejce
20 g kakaa
7 hřebíčků (rozdrtíme v hmoždíři)
1/2 lžičky skořice
Postup
- Smíchejte všechny ingredience a na válu vytvořte těsto. Vzniklé těsto nechte minimálně 2 hodiny odpočinout v lednici.
- Těsto napěchujte do formiček. Pokud chcete, aby se pracny po pečení lépe vyklopily, vymažte formičky trochou ghí a obalte vnitřek formičky trochou mouky.
- Pracny pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 15 minut.
- Upečené pracny vyklopte z formiček a skladujte je na chladném místě.
- Před podáváním můžete jemně posypat moučkovým cukrem.